Behöver du tips på att resa i Australien?

Australien är ett drömresemål för många, på andra sidan jorden finner du ett land med många kontraster allt från torr öken, stora städer, fantastiska korallrev, regnskog och ett unikt djurliv. Med tanke på storleken kan det vara svårt att planera sin resa till Australien, därför har vi satt ihop tips på ställen att besöka i Australien.

Ett perfekt sätt att upptäcka och resa i Australien är via studier, du kan passa på att resa under helger och lov. Jag har själv studerat i Australien och även varit där för att enbart resa, så jag har satt ihop några tips på resmål i Australien som du kan besöka under din studietid. Jag har själv besökt majoriteten av dessa ställen och dessa resmål i Australien är några av mina favoriter.

Östkusten

Östkusten är ett populärt resmål i Australien och många backpackar från Sydney upp till Carins eller tvärtom. Lättaste och billigaste sättet att ta sig mellan olika ställen på östkusen är med Greyhound bussarna, avstånden kan vara långa men bokar du nattbuss för de längre sträckorna sparar du pengar på att inte behöva boka boende och kan sova på bussen. Det finns flertalet olika ställen att besöka längs östkusten, här har jag listat fyra resmål du inte får missa!

Stora barriärrevet

Ett måste om du reser till Australien är att besöka stora barriärrevet, du kan åka ut på en snorkeltur över dagen eller på en till flera dagars dyktur. Du får chansen att se fantastiska koraller, fiskar, sköldpaddor, rockor och revhajar. En bra utgångspunkt för att besöka Stora barriärrevet är Cairns eller Port Douglas, från dessa städer har du även möjlighet att upptäcka fantastiska vattenfall och regnskog.

Magnetic Island

Magnetic Island, eller Maggie som lokalbefolkningen säger, är en ö i Norra Queensland som du tar dig till med båt från Townsville. Många som reser till Australien vill såklart se koalor och kängurus, Magnetic Island ger dig en perfekt möjlighet att bocka av att se vilda koalor från din bucketlist. Ön är hem till ca 800 vilda koalor! Förutom chansen att få se koalor så har Magnetic Island härliga stränder och bra hiker.

Koala på Maggie

Byron Bay

Vill du uppleva den laid-back australienska kulturen på din resa borde du besöka Byron Bay. Här finner du ett surfmecka med vackra stränder, bohemisk livsstill och livemusik. Förutom att surfa kan du paddla kajak med delfiner, se soluppgången vid fyren och njuta av den avslappnade livsstilen! Vill du prova mat med ingredienser som ursprungsbefolkningen använder, då kan jag varmt rekommendera restaurangen Karkalla.

Soluppgång Byron Bay  

Whitsundays

Många som reser till Australien drömmer om att besöka Whitsundays, här hittar du kritvita stränder och kristallblått vatten. Det är fantastiskt vackert! Många väljer att åka på en, två eller tre dagars tur där man sover på en båt. Du får då besöka Whitsundays med möjligheten att snorkla på dagarna och kvällarna brukar bestå av lekar och fest på båten.Whitsundays beach

Norra Australien

Reser du till Northern Territories i Australien får du uppleva den vackra röda öknen man ofta ser bilder på och möjligheten att upptäcka fantastiska nationalparker.

Uluru

I Northern Territories i hjärtat av Red Center ligger den berömda klippan Uluru, här finner du även vackra nationalparker och historia om ursprungsbefolkningen. Lättast att ta sig till Uluru är att flyga till Alice Springs och sedan ta sig med bil eller en guidad tur till Uluru. Om du reser till Alice Springs rekommenderar jag att besöka deras kangaroo sanctuary, Chris som driver centret är helt fantastisk och vem vill inte få möjligheten att hålla en känguru-bebis?

Rebecca med en känguru Två bebis kängurus

Darwin

Darwin ligger högst upp i Northern Territories i Australien, Darwin sägs vara en av Australiens mest laid-back städer som dessutom har varmt väder året om. Från Darwin tar du dig lätt till Kakadu National Park som har fantastisk natur och historia. Upptäck några av de vackra vattenfallen som finns i nationalparken, lär dig mer om ursprungsbefolkningens kultur eller varför inte spana efter krokodiler?

Västkusten

Australiens västkust är det perfekta resmålet för kritvita stränder och kristallblått vatten. Bästa sättet att upptäcka västkusten är med bil eller campervan då det är långa avstånd och begränsad kollektiv trafik. Här är fyra resmål du inte får missa på Australiens västkust!

Rottnest Island

En populär destination är Rottnest Island som du tar dig till med båt från Perth. Båten tar ca 30 minuter och här kan du snorkla, njuta av de vackra stränderna samt ta en selfie med quokkas – något ön är känd för att ha. Ett tips är att hyra en cykel för att ta sig runt och upptäcka ön.

Margret River

Margret Rivers invånare har ett stort intresse för vin och surf, vilket inte är konstigt då regionen har har grymma surfstränder och ca 200 vingårdar. Varför inte börja morgonen med surf för att på eftermiddagen boka en picknick på en vingård? Ungefär 30 minuter med bil från Margret River hittar du Hamelin Bay Beach, en populär strand bland turister då du ofta kan se stingrockor precis vid strandkanten. Förutom det är det en väldigt vacker strand att spendera tid på.

Esperance

Esperance är känt för sina vackra stränder. I Cape le Grand Nationalpark hittar du Lucky Bay, en välkänd strand där du ofta kan se kängurus. Du kan campa i nationalparken, njuta av de vackra stränderna, solnedgångarna och har du tur kanske du får sällskap av kängurus. I närheten av Esperance finns Twilight Cove, helt klart värt ett stopp för att njuta av den vackra stranden och vattnet. Många klättrar upp och hoppar från den stora stenen en bit ut i vattnet.

Känguru på stranden

Ningaloo Reef

Ningaloo Reef täcker ca 5000 kvadratkilometer med hav, så om du tycker om att dyka och snorkla bör du skriva upp Ningaloo Reef på din bucketlist! Revet är hem till hundratals arter av fiskar och koraller, du har även möjlighet att se rockor och sköldpaddor. Har du tur kan du även se valhajar och knölvalar. Visst låter det som en dröm?

Australien är ett stort land och det finns massor av vackra platser att se, utöver de vi har listat här finns även de populära studieorterna Sydney, Melbourne, Gold Coast och Perth.

Vill du upptäcka Australien samtidigt som du studerar? Kontakta oss för kostnadsfri rådgivning kring studiealternativ i Australien.

Rebecca Gustafsson

Marketing Coordinator