Här kommer en kort intervju med min Blueberrykollega Johanna om att bo i Australien.


Vad är det bästa med Australien?

Australien är ett fantastiskt land på alla sätt och vis. Människorna är öppna och trevliga och vädret är fantastiskt! Naturen och djurlivet är något som inte kan upplevas någon annanstans. Gillar du skydiving, dykning, vinprovning, surfa, gå på gig? Vad du än gillar att göra så finns det något för dig!

Du har rest dit flera gånger, vad fick dig att vilka återvända?

Allt som jag har nämnt ovan! Det tog mig inte lång tid att bli helt förälskad i landet och alla människor jag mötte. Australien är ett stort land och jag kände även om jag rest över hela landet så fanns det fortfarande områden som jag inte hunnit med att utforska.

Hur är det att resa ensam?

Genom att resa ensam så lär man sig extremt mycket om sig själv. Man blir öppnare som person och man vågar mer.

Vad det svårt att få jobb och boende?

Tre dagar efter att vi landat i Melbourne så hade vi hittat världens bästa boende. Ett stort viktorianskt hus inne i centrala Melbourne som vi delade med backpackers från hela världen. Dessa människor blev vår familj och vi har kontakt än idag och försöker träffas minst en gång om året. Än så länge har vi mötts upp på platser som Oktoberfest i München, Las Vegas, London, Stockholm och Edinburgh. I år siktar vi på La Tomatina utanför Valencia i Spanien!

Melbourne är Johannas favoritstad.

Vilken är din favoritstad i Australien?

Melbourne är min favoritstad i världen. Här trivdes jag utomordentligt och det är alltid något som pågår. Allt från spelningar till festivaler till stora event så som Australian Open och Australian Grand Prix. Jag trivdes även väldigt bra i Perth och kan verkligen rekommendera alla att upptäcka Australiens västkust som fortfarande är väldigt orörd.

Såg du några farliga djur under din resa?

Farliga djur får man räkna med om man åker till Australien. Krokodiler, spindlar, ormar…you name it! Sedan finns det ju alla söta djur: koalor, kängurus, wombats, pingviner…

Har du några tips till de som vill åka dit och studera genom oss?

Åk bara åk! Australien är ett fantastiskt land och för de flesta som åker så är det ett beslut som förändrar deras liv!

Jag vill avsluta denna intervju med att avslöja att Johanna även träffade sin sambo från Skottland under Australien resan. Läs även hennes tidigare blogginlägg från sin tid i underbara Australien!

Kom ihåg att kontakta oss om du vill veta mer om Australien och vilka möjligheter du har där. Ring mig på 08-4426760 eller maila alicia@blueberry.nu.

Alicia Muchowicz