Den välbevarade och sprudlande staden Florens

Den förtrollande staden Florens i Italien fungerar som huvudstad i Toscana-området och har drygt 380.000 invånare. Florens är en välkänd metropol med miljoner turister varje år som alla vill uppleva stadens charm när det gäller mat, kultur och nöje. I denna guide listar vi på Blueberry guldkornen som du inte får missa när du besöker staden!

Florens är en stad som är omgiven av vackra kyrkor, magnifika byggnader och små torg. Staden är lätt att navigera i och du kan ta dig runt överallt till fots (tips: ta med ett par bekväma skor!). Staden har något för alla oavsett om du är kulturintresserad, en matälskare eller vill njuta av nattlivet på stadens gator.

En kulturell stad

Florens är en gammal, välbevarad stad med många minnesmonument och kulturupplevelser. En av de mest kända sevärdheterna är den magnifika katedralen Duomo och räknas som ett av Italiens vackraste byggnadsverk. Florens har många museum och inträdesbiljetten är ofta reducerat till ungdomar under 25 år. Uffizierna som är ett av världens största konstmuseum är något av ett måste att besöka! Ett tips är också att vandra upp på Piazzale Michelangelo som erbjuder en fantastisk utsikt över staden! Vill du uppleva staden utan att trängas med turister ska du besöka det charmiga torget Santo Spirito där många italienska ungdomar håller till.

Äta och dricka i Florens

Den italienska matkulturen är något som måste upplevas och i Florens finns det en mängd restauranger att välja mellan. Italienarna äter middag sent så tidigast vid 19 på kvällen öppnar vanligen restaurangerna upp sina dörrar. Ett enklare alternativ till restaurangerna är trattorior som du kan besöka för att uppleva den riktiga Florentinska och Toscanska matkulturen. Eller varför inte ha picknick i en av stadens alla parker? Gå då in på närmaste delikatessaffär och passa på att köpa med dig Tuscan (Toskanskt bröd), pecorino- ost och salami!

Vill du känna dig som en riktig italienare ska du gå in på närmaste Espresso-bar, beställa en Espresso och svepa den direkt vid bardisken. Ett annat måste är att prova Italiens världsberömda gelato, en av Florens bästa heter  Gelateria La Carraia som enligt många har stadens godaste glass!

Några tips på restauranger är: Osteria dell’Enoteca, Trattoria Sabatino och Duje Pizzeria

Nattliv och nöjen i Florens

Eftersom många studenter bor i och besöker staden är Florens en plats för ett rikt nattliv med både mysiga barer i trånga gränder samt större och trendigare klubbar. Du kan också passa på att ta en aperitif på en härlig vinbar. Ett tips för att hitta andra studenter är att gå till YAB som är en klubb som spelar RnB och HipHop, annars rekommenderar vi att besöka Soul Kitchen som har öppet nästan dygnet runt (!).

Staden är känd för att erbjuda en mängd olika kulturupplevelser på kvällarna och det finns alltifrån utomhusteater, spelningar ute på gatorna och jazzbarer. Vill du uppleva livekonserter ska du besöka Tenax som är en välkänd plats för olika evenemang som hålls på regelbunden basis.

Shopping i Florens

I Florens finns ett stort utbud av shopping för den som är intresserad. Letar du efter lyxigare modedesign ska du utforska gatorna vid Via de’ Tornabuoni och Via della Vigna Nuova där du kan du hitta alla de italienska lyxiga märkena. Visste du förresten att Gucci kommer från Florens?

Passa också på att gå på alla marknader som finns i staden, den mest populära heter San Lorenzo och erbjuder alltifrån kläder till mat och dryck. Det finns också en känd loppmarknad som är värd att ta en kik på, den heter Mercato dei Pulci. Är man ett fan av vintage ska man ta sig till UB Vintage. Tänk dock på att många italienska affärer stänger mellan 13.30 till 16.30 för siesta!

Genom Blueberry kan du studera på följande skolor i Florens:

 

Ansökan och rådgivning är självklart helt gratis, kontakta oss på Blueberry för mer information!

Amelia Brådenmark

Praktikant