Studera i Florens i Italien på blueberry.nu

Studera i Florens

Studera utomlands i Florens

Florens i Italien har en alldeles speciell plats i världens kulturhistoria och här spelar estetik och skönhet en avgörande roll. Man blir minst sagt imponerad av alla ståtliga byggnader och alla torg, gator, fontäner, monument och museum. Det var här i Florens som några av de allra största konstnärerna och uppfinnarna slog igenom. Du kanske känner igen namn som Leonardo da Vinci, Rafael, Botticelli, Michelangelo och Donatello? Florens får besök av miljontals turister varje år som vill se bland annat mäktiga katedralen Santa Maria del Fiore, ett av världens främsta konstmuseum Galleria degli Uffizi, renässanspalatset Palazzo Pitti och trädgårdarna i Giardino de Boboli.

Florens ligger vackert beläget i landskapet Toscana som blivit berömt för sina utsökta viner, sin goda mat och sitt böljande landskap. Du kan med andra ord dricka och ta riktigt gott i Florens! Det myllrar av mysiga restauranger där du kan njuta av de varma kvällarna.

Från Florens har du nära till mängder av kända vindistrikt som till exempel Chianti och Montepulciano och till historiska städer som Siena och Pisa.

Florentinarna är födda in i stadens skönhet, vilket kan förklara det utbredda intresset för design i alla dess former. Oavsett om det rör smycken, hantverk eller kläder så är det bara högsta klass och kvalitet som gäller. De största italienska märkena har butiker här och varumärken som Gucci och Pucci kommer från Florens.

College & Universitet

Studera i Florens - Blueberrys utbud av skolor