Australiens skönhet Gold Coast lever verkligen upp till sitt rykte!

Den magnifika öststaden Gold Coast är Australiens skönhet ut till fingerspetsarna. Med skyskrapor som bidrar till ett otroligt storstadsliv väntar bakom dessa det som gör Gold Coast så otroligt populärt, de milslånga stränderna som just gett staden dess namn, Gold Coast. Njut av de vackra sandstränderna och ta sedan ett dopp i det klarblå vattnet för att därefter fortsätta dagens äventyr inne i staden som erbjuder ett tonvis med olika spännande aktiviteter. Med flera vattendrag som sträcker sig igenom staden och det subtropiska klimatet är detta verkligen platsen för dig som vill uppleva Australien till max! 

Otroliga stränder

Låt oss börja med det mest väsentliga, Gold Coast´s välkända stränder. Här kan du genomföra aktiviteter dagarna lång om du vill. Från att bara ligga i solstolen och njuta av det perfekta vädret, till att utmana dina drömmar om att lära dig surfa.

Just surfing är en väldigt populär aktivitet på Gold Coast´s stränder. Hit vallfärdar surfälskare från hela världen, både de som har det som en hobby och de professionella. Det finns flera surfklubbar längst den långa stranden så att boka in en kurs eller helt enkelt hyra en surfbräda är smidigt och något du verkligen borde ta chansen att göra.

Gold Coast har en 57 km lång kust med mängder av Australiens finaste stränder att upptäcka!

En riktig juvel är Currumbin Beach som både går bra att bada, simma, paddla SUP och fiska i. Vattnet är fint och klart och ligger i en vik vilket gör det perfekt för dig som inte gillar vågor.

Något längre bort från staden finns även stränderna i Coolangatta! För den som vill testa på att surfa är detta ett perfekt ställe att börja då vågorna i många fall är mindre och gör det optimalt för nybörjare. Det är också fint att gå mellan de olika stränderna och defintivt ett ställe som är ett måste att besöka! En personlig favorit är Snapper Rocks som är berömt för surfare och ligger ut med en klipphäll.

Studera i Gold Coast i Australien på blueberry.nu

Havets hemligheter

Det perfekt klarblåa vattnet ger dig även möjligheten att utforska det otroliga naturliv som finns ute vid stränderna. Bli inte förvånad att stöta på både det ena och andra i vattnet medans du snorklar. Med flera olika fiskar som du inte kommer kunna räkna på fingrarna och andra spännande varelser som bor längst korallreven. Detta känns sporadiskt roligare än att snorkla i svenska vatten där man, om man har tur, får se en abborre i det klarmuddiga vattnet. Ett hett tips är att boka en guidad tur för att snorklar eller åka ut med en båt.

Nöjesfält för alla

Om du någon gång varit på Gröna Lund och tyckte det var bra, då har du inte sett något än. I Gold Coast finns nämligen flera olika sorters nöjesfält, både för adrenalinsökare och de som vill ta det lite lugnt. En blandning av gott och blandat helt enkelt, vilket ej ska förknippas med godiset.

Dreamworld

Dreamworld är Australiens största och mest attraktiva nöjesfält, vilket är lätt att förstå när du stegar in i denna oas att utforska. Ett av världens högsta och snabbaste åkattraktioner går att finna här, The Tower of Terror 2. Nöjesfältet är dock inte bara för den som vill åka roliga attraktioner utan också utforska det australiensiska vildlivet. Varför inte ta bilder med koalor eller kanske mata en tiger?

Whitewater World

Whitewater world är en del av Dreamworld och är ett av Australiens största vattenland. Med attraktioner i världsklass och många olika alternativ att testa för både stora och små är detta vattenlandet du måste besöka om du får chansen.

Warner Bros. Movie World

Om du är en filmfantast måste du besöka Warner Bros. Movie World. Träffa klassiska filmkaraktärer som Batman och Robin eller spännande åkattraktioner som Superman Escape, Green Lantern Roller Coaster och många fler.

Naturen kallar

Tack vare klimatet i och kring Gold Coast finns såklart mycket skog att utforska i närheten, bland annat en regnskog. En enkel biltur bort hittar vi det populära området Scenic Rim inåt i landet. De svenska skogarna är fina men det här är något helt annorlunda.

Förutom regnskog finns även sex olika nationalparker samlade här som alla har en egen sorts natur. Allt från just regnskog till enastående dalar och inspirerande bergskedjor. Om du inte får nog av att utforska Scenic Rim utan tänkt stanna längre än över dagen, finns det flera retreats, farmar och campings att stanna vid över natten. Tänk att vakna upp på morgonen till bruset av skogen och se ut över miljön medan solens nyvakna strålar går upp vid horisonten? Att ta en vandring med dina vänner och uppleva allt detta på plats är något du ej får missa.

För dig som vill se både magiska vattenfall, frodig regnskog och vyer är Springbrook National park ett nationalpark att besöka! En av de mest välbesökta plasterna i parken är Natural Bridge som är en grotta där du kan få se lysmaskar. Missta inte dessa maskar för en vanlig svensk mask – dessa lysmaskar lyser nämligen upp hela grottan i en blågrön färg!

Matutbudet

Oavsett om du vill äta en riktigt god pasta, avsvalkande smoothie eller bara slappa med en kaffe på en härlig uteservering så är Gold Coast matutbud stort!

I Australiens högsta byggnad, Q1, serveras deras frukostbuffé! Du kan då njuta av en magisk frukost med utsikt över hela Gold Coast. Byggnaden har en panoramaoutsikt över hela staden!

På Paddock Bakery kan du njuta av deras populära donuts men också klassiska brunch-rätter! Caféet har flera gånger blivit utsett till Gold Coast’s bästa för frukost och lunch och är välbesökt bland locals. Caféet ligger dessutom i ett mysigt hus med en härlig trädgård, så känslan av hemlagat kan inte vara bättre!

Sugen på en riktigt god burgare? Betty’s Burgers ligger i Surfers Paradise och i shoppingcentret Pacific Fair. En säkert kort för den som bara vill äta en riktigt god burgare!

Den sötsugna får inte missa Pancakes in Paradise – precis som namnet antyder är du i paradiset om du ÄLSKAR pannkakor (i mängder). Här serveras nämligen en All You Can Eat Buffet för bara omkring 15 Australienska dollar.

Köpcentrum och Marknader

Visst är det trevligt att hitta något man kan ta med sig hem från en upplevelse? I Gold Coast kan du garanterat hitta något du gillar med tanke på de många köpcentrum och marknader som finns.

Vid området Main Beach finner vi Australia Fair Shopping Centre. Här inne finner du över 180 unika affärer och supermarkets, vilket betyder att detta kan vara en bra början att utforska Gold Coasts shoppingutbud. Förutom butiker hittar vi även ett stort utbud av restauranger.

Vid stranden i området Surfers Paradise hittar vi Paradise Centre. Här finns det finns över 90 affärer att utforska och massa uteserveringar du kan njuta av. Här finns även ikoniska baren Surfers Beer Garden om du är sugen på en kall öl och om du verkligen är modig av dig finns den världskända Celebrity Ink Tattoo Studio.

Det finns gott om marknader att utforska i Gold Coast, en av dom man måste ta vara på är Surfers Paradise Beachfront Market. Sedan 1995 har denna historiska marknad funnits och vi kan förstå varför den fortfarande är en av de populäraste marknaderna i hela Australien. Marknaden är tillgänglig varje onsdag, fredag och söndag så det finns gott om tid att hitta något som för evigt kan vara en del av dig.

Är du intresserad av att veta mer om Blueberrys universitet i Gold Coast?

Vi har samarbeten med följande: Bond University, Griffith University, New York Film Academy Australia och TAFE Queensland.

Om du vill veta mer kan du boka in en gratis studierådgivning så berättar vi gärna mer.Erik Havilehto

Praktikant