Många studenter som vi på Blueberry träffar är intresserade av att ta en till två terminer och studera kurser på ett college eller universitet utomlands innan de antingen studerar vidare i Sverige eller börjar arbeta. Det finns många anledningar –  du kanske vill testa olika kurser för att hitta vad som intresserar dig eller så vill du bara åka iväg för att se en ta del av en annan kultur och lära dig engelska bättre. Självklart finns det möjlighet att göra det i flera olika länder men i den här artikeln kommer vi fokusera på tips för dig som vill åka och studera i just USA!

Santa Barbara City College

Studera på Santa Barbara City College i Kalifornien på blueberry.nu

Skolan ligger som namnet antyder i orten Santa Barbara. Det är en lite mindre studentstad ungefär 1,5 timmes bilfärd från Los Angeles. På många sätt liknar denna stad Lund eller Uppsala då det är en av de främsta studentstäderna i Kalifornien. Men allting är inte likt de svenska städerna. Här ligger istället skolan precis vid havet och det är lätt att ta dopp mellan lektionerna. Dessutom är det mycket varmare och staden har hela 283 soldagar per år! Men det är inte bara läget och vädret som är bra utan colleget blev dessutom 2018 utsedd till USAs bästa community college. Med tanke på att det finns 1100 stycken är det inte dåligt, och vi på Blueberry håller med om att SBCC är ett riktigt bra alternativ.

Michigan State University

studera i USA på Michigan State University på blueberry.nu

Om du vill ha maximalt studentliv, mycket sport och hög akademisk nivå är MSU det perfekta valet för dig. Universitetet är en del av Big Ten Division precis som University of Minnesota och University of Wisconsin Madison och de har satsar för fullt på sportaktiviteter. Skolans arena tar uppemot 90 000 åskådare och varje match är utsåld. De har även en basketarena som är större än globen i Stockholm! De flesta studenter bor på campus och det finns mängder av organisationer och klubbar så om du vill engagera dig finns det tusentals möjligheter. Varför inte gå med i en sorority, schackklubb eller lära dig sporten yxkastning. Oavsett vad du är intresserad utav finns det något för dig!

San Diego State University

san diego state campus

San Diego är staden många anser ha absolut bäst väder i hela USA och det säger inte lite. Här är det mellan 25-30 grader stora delar av året och även på vintern kan du gå klädd i skjorta eller blus. Universitetet är känt över hela USA för att ha en bra mix mellan studentliv och det akademiska. Här kan du studera nästan vad som helst och det går till och med att ta högskolepoäng i surfing! Många studenter väljer att bo på campus och de som inte gör det går ofta ihop med några andra studenter och hyr ett hus vid stranden. När du har lov är det nära till Los Angeles, Las Vegas och till och med Mexico! Staden ligger nämligen precis på gränsen till landet i syd.

Berkeley College

studera utomlands i USA, new york, berkeley college,

Berkeley College är kanske det bästa valet om du vill till New York City och studera mitt i smeten. Colleget ligger på 43rd&5th avenue vilket är mindre än tio minuters promenad från Times Square. New York Library är även precis runt hörnet och många studenter tar fördel av att studera på biblioteket. Skolan har cirka 5000 studenter vilket gör det till en lite mindre skola i amerikanska mått och inriktar sig på ämnen såsom Business, Fashion, Fashion Marketing, Computer Science och Criminology men har även andra kurser i ämnen såsom psykologi och hälsa. Colleget är dock inget community college utan ett privat college vilket betyder att skolan även har bachelor och master degree’s.

Santa Monica College

Plugga på Santa Monica College i Los Angeles i Kalifornien på blueberry.nu

Ett världens mest kända community college är Santa Monica College som ligger i just stadsdelen Santa Monica, Los Angeles. Om New York är staden som aldrig sover är Los Angeles drömmarnas stad. Oavsett vem du är finns det mycket som staden har att erbjuda. Från att festa med kändisar i Hollywood och hikea runt skylten till surfa på vågorna i Venice eller äta asiatiskt i Korea-town. Det är aldrig tråkigt i LA! Skolan är också ett av de bättre community colleges i USA och variationen av kurser är enormt. Likt staden har även skolan något för alla.

 

Helt fantastiskt med en topplista för college och universitet i USA som du enkelt kan ansöka till. Tycker i alla fall vi! Nästa steg är att klicka på länken och sätta igång!
Kontakta oss så hjälper dig hela vägen!

Ansök till Santa Barbara City CollegeAnsök till Michigan State UniversityAnsök till San Diego State UniversityAnsök till Berkeley CollegeAnsök till Santa Monica College

Johanna Geidebäck

Previous Digital Media Coordinator