Funderar du också på att studera i USA på College eller Universitet och behöver lite extra inspiration för att komma iväg? Eller vill du bara ha lite sköna filmer att titta på under ledigheten i sommar? Här har vi på Blueberry listat våra 13 bästa amerikanska collegefilmer genom tiderna. Vill du se vilka skolor vi erbjuder i USA? Klicka in här för att se vårt utbud som sträcker sig från Manhattan i öst till Hawaii i väst.

Higher Learning (Livets hårda skola) (1995)

Studenter med olika bakgrund, ras och sexuell läggning råkar samman av en slump på ett amerikanskt universitet och får lära sig vikten av ansvar, kärlek, tolerans och kunskap. (6.5 på IMDB)

Old School (2003)

old school film

Tre vänner bestämmer sig för att återuppleva sina glansdagar på College och öppnar upp ett fraternity mitt på campus. (7.1 på IMDB)

Road Trip (2000)

blueberry road trip college

Fyra college-vänner måste ge sig iväg på en actionfylld road trip för att återhämta ett sex tape som av misstag skickats till en av killarnas flickvän. (6.5 på IMDB)

How High (2001)

Rapparna Redman och Method Man hittar en magisk växt som hjälper dem att klara intagningsprovet till Harvard. (6.3 på IMDB)

Animal House (1978)

blueberry-animal-jhouse

Collegefilmen som startade collegefilmerna. En ung John Belushi och hans vänner i fraternityn Delta Tau Chi är nära att bli utvisade från campus. Men de låter sig inte besegras utan kamp. (7.6 på IMDB)

American Pie 2 (2001)

Blueberry american pie

Stackars Jim och hans vänner är nu i college och bestämmer sig för att hyra ett strandhus över sommaren. Pinsamheterna låter sig inte hindras där heller. (6.4 på IMDB)

The Graduate (Mandomsprovet) (1967)

En pojkig Dustin Hoffmann är hemma från college och inleder en affär med en äldre kvinna i grannskapet. Det enda problemet är att han är kär i hennes dotter. (8.0 på IMDB)

Love & Basketball (2000)

basket på college i usa

Monica och Quincy älskar varandra och basket när dem tar sig från barndom till college i den här underbara skildringen av kärlek, sport och college i USA. (7.2 på IMDB)

Spring Breakers (2012)

Fyra tjejer rånar en restaurang för att ha råd att åka på Spring Break. När de blir arresterade för droginnehav kommer en vapenhandlare till deras räddning och betalar borgen. (5.3 på IMDB)

Good Will Hunting (1997)

studera utomlands good will hunting

Småbrottslingen och stökige Will Hunting arbetar som vaktmästare på prestigefyllda teknikskolan M.I.T. Han är också i hemlighet ett matematiskt underbarn. En professor på universitetet upptäcker Wills naturbegåvning och försöker leda honom in på rätt bana i livet. (8.3 på IMDB)

We Are Marshall (2006)

football-studera-utomlands-marshall

Man kan helt enkelt inte ha en lista på amerikanska collegefilmer utan att ha med åtminstone en amerikansk fotbollsfilm. We Are Marshall berättar den sanna historien om coachen som tvingas bygga upp ett helt nytt fotbollslag inför kommande säsong efter att alla spelare omkommit i en flygplanskrasch.

Legally Blonde (2001)

Elle Woods är en äkta modedrottning som dumpas av sin pojkvän. Hon bestämmer sig för att börja studera juridik på samma universitet som honom för att försöka vinna tillbaks sin stora kärlek. Medan hon är där inser hon att det finns mer hos henne än bara utseende, hon är supersmart! Man kan vara smart utan att vara cynisk, och man kan gilla gilla rosa saker samtidigt som man är en topp advokat!

21 Jump Street (2012)

Två underpresterade poliser skickas tillbaks till ett lokalt college där de får i uppdrag att jobba under täckmantel som elever för att spränga en syntetisk droghärva.
Den här filmen är packad med roliga scener och knäppa dialoger. Förbered dig för skatt igenom hela filmen.

Är du intresserad av att uppleva college-livet i USA du också? Läs mer om hur det funkar att studera utomlands här!

 

Här kan du se alla våra college och universitet!

Anton Berner

Previous Marketing Manager