Fashiondesign, fotboll och studentliv på De Montfort University i Leicester

Linda Sandberg arbetar som Regional Director, Europe på De Montfort University som i november är månadens universitet på Blueberry. I det här blogginlägget berättar Linda om vad som gör DMU till en passande skola för svenska studenter som vill studera i England.

Jag har jobbat med DMU sedan hösten 2014 och det är fantastiskt kul. Innan jag flyttade till England 2014 bodde jag 12 år i Spanien. England är ju lite annorlunda, men vad jag gillar mest är hur internationellt det är här på universiteten och i arbetslivet. Det finns även massor av jobbmöjligheter och företagen här är otroligt inbjudande och ”open minded”.

DMU är ett stort universitet med totalt 25,000 elever och över 3,000 studenter kommer från någon annan del av världen. Det finns inte ett enda program som inte har en internationell student, men populär program är alltid: Business, Fashion och Pharmacy. DMU är en av de mest populära universiteten i Storbritannien och det beror på en hel lista av saker, men toppar listan gör alltid: hög anställningsbarhet, fantastiskt campus, massor av sport och sociala aktiviteter. En annan viktig fördel att nämna är våra internationella länkar via DMUGlobal vilket kan innebära att du åker på en gratis resa till exempelvis New York eller Hong Kong!

Det jag personligen gillar mest är hur nära universiteten i Storbritannien jobbar med arbetsmarknaden. För att göra det möjligt för studenter att hitta rätt jobb måste man redan från start introducera studenterna för olika företag. Hos DMU får du göra mini-projekt med företag under hela din utbildning, vilket inte är så svårt för DMU att organisera eftersom dem jobbar med massor av företag inom varje fakultet. På något sätt lyckas jag alltid komma på en ursäkt för att ta en sväng förbi Art & Design fakulteten. Vi har fantastiska program här och vår helt nybyggda fakultetsbyggnad är som en utställningshall med glasväggar in till de olika delarna, så man ser hur studenterna jobbar med sina projekt vare sig det är glasblåsning, möbeldesign, arkitektur, skodesign eller fashion design.

Studenter som gillar fotboll kommer absolut att stortrivas! DMU är en officiell samarbetspartner med Leicester Citys fotbollslag vilket kan innebära bl.a. gratisbiljetter till viktiga Premier league matcher eller praktik inom själva organisationen.

Andra fantastiska fördelar med att studera i Leicester är:

Location: det ligger ju bara en timma med tåget till London. Och det går tåg ungefär varje 5-10 minut, ungefär som våra pendeltåg i Sverige.

Festivaler: Leicestershire är verkligen en av de mest aktiva platserna i England för festivaler. Det är allt mellan stora musikfestivaler till kulturella hindufestivaler, till vin och mat festivaler

Det gröna och svallande landskapet: Leicester är en stad på ca 330,000 invånare plus 40,000 studenter, så det är en riktig stad. Men det kan vara rätt trevligt att vara nära naturen, och det finns massor av aktiviteter att göra i närheten, allt från ridning, white water rafting till att besöka vackra slott och andra historiska platser.

Läs mer om De Montfort University eller skicka in din ansökan här.

 

 

studera-england-dmu-blueberry

Anton Berner

Previous Marketing Manager