Jennifer besöker University of Auckland

Jennifer Lindholm jobbar till vardags som Area Manager på Blueberry. Hennes främsta ansvarsområden är Australien och Nya Zeeland och varje år hjälper hon en mängd studenter att hitta sina drömskolor på andra sidan jorden. Nyligen kom Jennifer tillbaka från en tre veckor lång arbetsresa i området där hon fick nöjet att besöka flertalet av våra oceaniska partneruniversitet. Bland annat fick hon besöka anrika och prestigefyllda University of Auckland som också är Blueberrys “Månadens universitet” i november. Jag bestämde mig för att sätta mig ner med Jennifer och bena ut vad det är exakt som gör U of A så populärt bland internationella studenter. 

Hej Jennifer! Först och främst hur har du haft det?
Superbra! Väldigt uppskattat att få lite sol och värme, men framförallt blivit jätteinspirerad av att få träffa flera av våra partneruniversitet och besöka deras vackra campus.

Hur är det med jetlaggen nu efter att du varit hemma i några dagar?
Det tar ju verkligen sin tid att ställa om efter tre veckor på andra sidan jorden! De första dagarna var jag upp och städade lägenheten kl 4 på morgonen, men nu börjar det ge med sig och huvudet är inte lika rörigt längre..

Hur länge var du borta och hur många skolor hann du med?
Jag var borta i tre veckor. Startade i Nya Zeeland där jag besökte University of Auckland och Auckland University of Technology. Sen åkte jag vidare till Brisbane i Australien där jag tillbringade hela 6 dagar med University of Queensland och sen hann jag även besöka APM, Billy Blue och Queensland University of Technology.  Nästa stopp blev Sydney och där besökte jag Macquarie University, University of New South Wales och ICMS.

Jennifer med en söt koala

Vad var syftet med dina skolbesök?
Syftet med besöken var att få uppleva deras campus personligen för att kunna ge våra studenter ännu bättre information om hur det faktiskt är på plats, men även att få tillfälle att prata med personal på skolorna för att se hur vi ska kunna förbättra vår gemensamma service åt våra studenter på bästa sätt.

Du var ju på University of Auckland, vad är det som gör skolan så speciell?
Precis! Jag har ju varit så nyfiken på detta universitet efter att ha träffat dem tidigare i Sverige och när jag kom dit så blev jag ju förälskad i deras campus. Jag skulle ändå säga att det är helheten som gör skolan speciell – det är ett stort universitet men när jag befann mig på campus så kändes det ändå väldigt mysigt och familjärt.

University of Auckland har ett mäktigt campus med storslagen arkitektur

Hur blev du mottagen av skolan?
Så himla bra! Jag satte mig ner med tre personer från deras admissions team och fick massor av bra information. Alla jag träffat som jobbar på U of A är otroligt trevliga och engagerade och allmänt härliga människor, det känns verkligen som att vara bland vänner.

Hur upplevde du campus?
Det är som sagt stort med flera olika fakulteter och byggnader. Det jag tycker om är att det känns som att gå i en egen liten campus-stad för de håller till i så olika byggnader och campus är byggt mitt i stan. Vissa byggnader ser ut som små charmiga bostadshus, vissa är enorma nybyggda moderna glasbyggnader och så håller de dessutom till i den vackra byggnaden The ClockTower. Det är alltså stor variation på campus och allt du kan tänka dig finns där, du behöver egentligen aldrig lämna området! Trots att det ligger mitt i stan är det lite avskärmat och du blir till exempel inte störd av trafiken, sen skadar det inte att det ligger precis bredvid en otroligt vacker park.

Hur var Auckland som stad? Låg campus centralt?
Jag tyckte om Auckland, det är i min smak en ganska lagom stor stad och är lätt att orientera sig i. Sen är det dessutom nära till grönska och fina öar omkring! Campus ligger väldigt centralt och är som sagt byggt mitt i stan, och de fortsätter att utöka campus med nya byggnader hela tiden. När de visade mig runt på campus så visade de även många nya byggnader och pågående projekt. I mina ögon visar det verkligen på att de ständigt satsar på att förnya och förbättra förutsättningarna för sina studenter.

Hur bor de flesta studenter?
Många bor på campus men det är också högt tryck på dessa bostäder, så det gäller att söka i tid om man vill vara säker på att få plats! Annars har de bra hjälp till de studenter som letar eget boende, det är bara att kontakta skolans Advisory Service för det så kan de hjälpa till.

Vad var höjdpunkten med ditt besök på skolan?
Campus-touren måste jag nog säga. Vi gick bland annat in i The ClockTower som är helt otroligt vacker, det är svårt att greppa att de har detta som sin arbetsplats! En till cool byggnad var deras business-fakultet som är ganska nybyggd, fin utsikt från den med.

University of Auckland Clock Tower

Vilka program skulle du rekommendera där?
De har ju väldigt stort utbud så känns lite svårt att rekommendera ett specifikt program, men är ju stora inom Business och Engineering till exempel.
Jag är ju själv väldigt sugen på deras nystartade Master of Conflict and Terrorism Studies (MCTS)!

Vad är dina tips till studenter som funderar på att söka till U of A?
Gör det!  Jag är helt övertygad om att du kommer att ha en fantastisk tid i Auckland och få ett lika härligt intryck som jag fick av U of A. Nya Zeeland har massor att erbjuda så se till att utnyttja detta och resa runt med. U of A har dessutom generösa stipendier du kan söka som internationell student!

Intresserad av att studera på University of Auckland? Läs mer om skolan och skicka in din ansökan här.

Anton Berner

Previous Marketing Manager