Hitta din inriktning på University of Otago i Dunedin, Nya Zeeland 

Studera utomlands i Nya Zeeland på ett modernt universitet med gamla anor, många olika kurser och hög ranking i listan över hela världens universitet. Naturupplevelsen är helt fantastisk, helt enkelt sagolik, lite som Sagan-om-ringenfilmerna.

Studenter på campus University of Otago i Dunedin, Nya Zeeland
Water of Leith är floden som rinner rakt igenom campus och ut i havet.

1. Supernöjda studenter på University of Otago 

Universitetet ligger i Dunedin på södra öns östkust, alldeles vid havet. Det är Nya Zeelands äldsta universitet med väldigt bra ranking i internationella mätningar, ett av de topp 1% bästa universiteten i världen. Av Otagos nio bibliotek är Central Library det allra bästa, det är rankat som det 13:e bästa i världen. Studentnöjdheten är i toppklass, mellan 97% och 99% av de 21 000 studenterna är mycket nöjda med lärarna och supporten, med säkerheten på campus, med biblioteken, med boende och med sport och friluftsmöjligheter. Universitetet erbjuder en enorm bredd av utbildningar och är världskända för sina forskningsbidrag inom olika områden. Studenter kan delta i banbrytande forskningsprojekt och dra nytta av faciliteter i världsklass. 

Kvällsbild av klocktornet i University of Otago i Dunedin, Nya Zeeland
Ett av Nya Zeelands landmärken, det gamla klocktornet i universitetets campus på University of Otago i hamnstaden Dunedin.

2. Välrenommerat universitet med brett utbud 

Utbudet av inriktningar är väldigt brett och spänner från Otago Business school, Division of Health sciences, Division of Humanities och Division of Sciences. Du kan välja att gå på Study abroad för en termin eller två, eller söka till en treårig Bachelor’s degree. Har du redan en högskoleutbildning bakom dig kan du komplettera med en tvåårig Master’s degree. Universitetet är välrenommerat och ligger högt upp i den globala rankingen. 

Simbassäng intill havet och en lång strand i Otago, Nya Zeeland
Inga farliga hajar i poolen vid den långa stranden i Dunedin.

3. Boende med eller utan guide 

Boendet. Det finns många möjligheter att bo precis som man vill, till exempel residential college där boendet är väldigt socialt med mycket umgänge och aktiviteter ingår. Och man får sina måltider lagade av boendets egen kock. Eller så väljer man University flats där varje elev har sitt eget rum och badrum i en delad lägenhet. En lokal student bor också där och kan hjälpa till och tipsa om alla möjliga saker man kan göra i Dunedin och Nya Zeeland. 

Etablissemang i St Clair, Dunedin, Nya Zeeland
The Hydro i St Clair, Dunedin

4. Otago lär vara Nya Zeelands bästa studentstad 

Dunedin är en studentstad, motsvarande Uppsala, Lund eller Linköping. Det finns mer än 140 studentorganisationer och klubbar att välja på. Staden erbjuder shopping, barer, krogbesök och fina parker för utflykter och picknick. 

Tre vandrare ser ut över Nya Zeelands sagolika natur.
Tre vandrare med utsikt över Nya Zeelands sagolika natur.

5. Naturen och omgivningen är fantastisk 

Upplev unika naturupplevelser i Sagan-om-ringenland. Nästan alla utomhusscener i Sagan om ringen-trilogin spelades in i den fantasyinspirerande naturen i Nya Zeeland. Det finns vinodlingar, avocado- och humleodlingar, paradisstränder, fjordar, vattenfall och glaciärer. På natthimlen kan du se Södra korset, en stjärnbild som motsvarar vår stjärnbild Karlavagnen här i norra hemisfären. 

Promenerande studenter på campus vid University of Otago, Dunedin, Nya Zeeland.
Promenerande studenter på campus vid University of Otago, Dunedin, Nya Zeeland.

Det var fem bra anledningar men det finns en till:

University of Otago ger nya vänner och minnen för livet 

Känslan. Under din tid i Nya Zeeland kommer du att lära känna många nya vänner. Du tränar upp din engelska och kommer ha nytta av både nätverk och språk resten av ditt liv. Du skapar minnen och gemenskap med likasinnade över hela världen. Du kommer följa All Blacks och dansa Haka, kalla dig själv en halvkiwi och heja på Nya Zeelands herrlandslag i rugby. Du kommer kanske att ha fått se en kiwifågel på riktigt. Du kommer att ha ett favoritvin, kanske just från Waitaki Valley, och du kan berätta om hur det känns att vara på den platsen.  

Hoppas att det här gör dig inspirerad att söka till en utbildning utomlands, och speciellt till University of Otago i Nya Zeeland.

Boka en gratis studierådgivning här och prata med våra experter som alla själva har varit studenter utomlands.

Blueberry