Upplev Nya Zeeland genom Working Holiday

Drömmer du om att uppleva äventyr, natur och kultur i Nya Zeeland? Vill du ta chansen att studera en termin på ett universitet på andra sidan jorden, och jobba samtidigt? Ett Working Holiday-visum kan vara nyckeln till att förverkliga dina drömmar!

Nya Zeeland – En oförglömlig upplevelse

I Nya Zeeland kommer du mötas av en fantastisk naturupplevelse, allt ifrån snötäckta bergstoppar, glaciärer och mäktiga vattenfall till förtrollande regnskogar. Som om inte det vore nog kan du även upptäcka unika vingårdar och vita sandstränder. Det finns något för alla! Utforska de ikoniska platserna som Hobbiton och Mordor från filmerna om Sagen om Ringen, som har sitt hem i Nya Zeeland. Många betraktar Nya Zeeland som världens vackraste land, och för den som längtar efter äventyr utgör detta verkligen ett paradis.

Vad är ett Working Holiday-visum?

Ett Working Holiday-visum är en unik möjlighet för studenter att uppleva Nya Zeeland på ett sätt som inte är möjligt med ett vanligt turistvisum. Detta visum gör det möjligt att studera upp till 6 månader under din vistelse och du kan alltså läsa intressanta universitetskurser, i kombination med jobb under denna period. Ett Working Holiday-visum ger dig också rätt att arbeta i Nya Zeeland under den period som ditt visum är giltigt. Detta ger dig möjlighet att tjäna lite extra pengar samtidigt som du utforskar landet. En unik paketresa helt enkelt!

Hur fungerar det att kombinera arbete och studier på ett Working Holiday-visum?

Att kombinera arbete och studier på Nya Zeeland är verkligen en unik möjlighet! Vanligtvis får man inte jobba extra när man endast läser en termin utomlands. Som student på Nya Zeeland kan du tack vare ett Working Holiday-visum jobba i butik, på ett café eller liknande under ett halvår för att sedan bege dig till exempelvis University of Otago i Dunedin, och studera en termin med valfria kurser samtidigt som du jobbar deltid. För att ansöka om ett Working Holiday-visum behöver du vara mellan 18 och 30 år. Kom ihåg att du bara kan få detta visum godkänt en gång. Läs mer om visumet här.

På dessa universitet kan du studera på Nya Zeeland genom Blueberry

Hur kommer jag i gång med min ansökan?

Vill du veta mer om hur du kan kombinera studier och jobb på Nya Zeeland? Vi på Blueberry hjälper dig kostnadsfritt med hela ansökningsprocessen till de universiteten vi jobbar med i Nya Zeeland.

Ta första steget mot ett magiskt år i Nya Zeeland – Boka gärna en studierådgivning med oss för att diskutera dina möjligheter! Här kan du boka en ledig tid som passar dig.

 

Johanna Aspeteg

Marketing Manager - Mammaledig