Budgettips för dig som studerar utomlands

När du åker iväg på utlandsstudier får du inte bara möjlighet att upptäcka den stad du bor i, utan också hela landet eller till och med grannländerna! Vi är medvetna om att resor kan vara kostsamma. Men oroa dig inte, för här är några smarta budgettips för att hjälpa dig att resa runt på en studentbudget.

5 tips för att resa på en studentbudget

1. Planera i förväg och var flexibel

Att planera din resa i förväg kan hjälpa dig att undvika oväntade utgifter. Boka flyg- och tågbiljetter i förväg för att dra nytta av lägre priser. Flygbolag erbjuder regelbundet rabatterade resor på sina webbplatser, vilket är viktigt att vara uppmärksam på för att inte missa några erbjudanden! Var också flexibel med dina resedatum och -tider, eftersom detta kan hjälpa dig att hitta de bästa erbjudandena.

2. Utforska prisvärda boendealternativ

Att välja boendealternativ som vandrarhem, Airbnb eller att dela boende med andra resenärer istället för dyra hotell är inte bara mer ekonomiskt fördelaktigt utan ger också en möjlighet till en mer autentisk lokal upplevelse. På vandrarhem får du chansen att träffa människor från olika delar av världen, vilket skapar en unik och social miljö.

3. Spara på transportkostnader

Undvik att ta taxi eller hyra bil om möjligt. Istället kan du använda kollektivtrafik eller gå till fots för att utforska staden och omgivningen. Många städer har även cykeluthyrningssystem som kan vara ett billigt och miljövänligt sätt att ta sig runt.

4. Utnyttja studentrabatter/ungdomsrabatter

När du reser som student eller ungdom är det en smart strategi att utnyttja de rabatter som ofta erbjuds på museer, sevärdheter och olika aktiviteter. Det är även flera flygbolag som erbjuder ungdomspriser på sina flygbiljetter vilket är toppen att dra nytta av!

5. Packa lätt

Att packa lätt kan spara dig både tid och pengar. Genom att bara ta med det nödvändigaste undviker du extra bagageavgifter på flyget och kan också vara mer flexibel med din resplan.

 

Om du är intresserad av att få ytterligare information kring utlandsstudier kan du boka in en gratis studierådgivning så berättar vi gärna mer.

Ida Malmberg

Marknadspraktikant