När sommaren kommer närmare ökar ångesten och nervositeten för vissa. Antingen för att man inte vet vad man ska hitta på efter studenten, eller kanske har man inte fått det där sommarjobbet som man hoppades på. Har man spenderat hela året med att plugga så förtjänar man faktiskt en liten paus – det håller väl alla med om?

Just därför vill vi passa på att påminna om att det går att läsa sommarkurser utomlands samtidigt som man får stöd av CSN. Här är lite förslag på vad du kan hitta på:

Sommarkurser på universitet eller college

Några av de college och universitet som vi jobbar tillsammans med erbjuder även de sommarkurser. Vill du prova på att läsa på ett universitet i England så rekommenderar vi University of Sussex som ligger strax utanför sommarstaden Brighton. Jag har själv bott i Brighton och det finns ingen bättre stad i England att spendera sommaren i. Närheten till havet, promenader längs med stranden, lummiga parker…Brighton har allt detta och en hel uppsjö med caféer, pubar och trevliga restauranger. Dessutom ligger London bara 50 minuter bort om man vill göra en dagsutflykt. Det finns mer än 60 kurser att välja mellan och det bästa av allt är att de alla är CSN-berättigade!

Några andra college och universitet som erbjuder sommarkurser är:

Ett annat bra förslag är designskolan IED som erbjuder sommarkurser både i Milano och Florens. Kurserna är tyvärr inte CSN-berättigade men däremot kan du söka ett stipendium för sommarkurser på engelska och få 50% eller 100% av kursavgiften betald. Välj mellan ämnen som Fashion Design, Fashion Stylist, Fashion Marketing, Leather Design, Jewelry Design och mycket mer.

Ut och upptäck världen!

Känner du dig inspirerad? Bra! Det var precis det som var meningen. Jag hoppas du hittar någonting som passar dig bland de här alternativet. Som vanligt är det bara att ringa 08-4426760 om du vill veta mer om något program, alternativt maila info@blueberry.nu så ser vi till att det hamnar hos rätt person.

Själv skulle jag valt en spännande kurs på University of Sussex om jag fick välja. Kanske nästa sommar…

Per Liestam

Previous Marketing Manager