Var kan man studera en kort utbildning utomlands?

Vissa av våra college och universitet erbjuder korta utbildningar som varar några dagar eller några veckor. Att läsa en kort utbildning kan vara ett bra alternativ om du vill prova på att studera ett specifikt ämne för att se om det är något för dig, om du vill testa att bo utomlands eller bara hitta på något roligt. Kanske är det den perfekta sysselsättningen för dig till sommaren eller hösten när du har en del tid över? Nedan listar vi några av de college och universitet som erbjuder korta kurser utomlands.

Studera musik på musikhögskolan BIMM

På den populära musikskolan BIMM i Hamburg finns nu möjlighet att under sommaren och hösten göra kortare kurser på 1-5 dagar! Kurserna är inom musik, event och musikproduktion och det bästa av allt är att du har chansen att vinna en av dessa kurser, det är med andra ord kan du då studera helt gratis! Här kan du läsa mer om vilka kurser du har möjlighet att studera på BIMM.

Filmutbildning på Met Film School

På välkända filmskolan Met Film School i London har du möjlighet att välja mellan flera olika kortare kurser. Du kan välja att göra en 6 – månaders kurs inom till exempel Practical Filmmaking, Producing, Screenwriting, Acting for Film, Postproduction eller Digital Animation & VFX. Om du tycker att 6 månader känns lite för långt har de även kortare varianter på 4 – 8 veckor, där kan du bland annat studera Documentary Filmmaking, Screenwriting, Acting for film, Producing eller Cinematography. Här kan du se utbudet på kortare kurser hos Met Film School.

Studera media på Academy of Information Technology (AIT)

Moderna och branschnära AIT som har campus i både Sydney och Melbourne i Australien är specialiserade inom IT, Graphic Design, Game Design, 3D Animation med mer. Här har du möjlighet att göra utbildningar på 1 – 3 år men du kan även hitta två kortare kurser. De erbjuder en kurs som heter Augmented Reality, denna kurs går på halvtid under 10 veckor.

Utveckla kreativiteten på Arts University Bournemouth

Arts University Bournemouth (AUB) ligger beläget på Englands kust i den mysiga staden Poole. AUB är ett av Englands ledande kreativa universitet och här kan du läsa allt ifrån en Bachelor Degree (3 år) till Study Abroad under 1-2 terminer eller läsa en sommarkurs på tre veckor. En sommarkurs kan vara perfekt för att prova på ett nytt ämne eller utvidga dina kunskaper inom ex. Animation, Filmmaking, Makeup Artist med mera. Förutom att det blir en sommar att minnas får du ett certifikat från universitetet och ett inspirationskonto påfyllt till 110 procent. Läs mer om utbildningarna som erbjuds på AUB här!

Studera film på New York Film Academy (NYFA)

New York Film Academy är en världsberömd film- och skådespelarskola i USA med lärare som själva arbetar i filmbranschen. De erbjuder både Bachelor- och Master-program, men utöver det så har de även 1 och 2-åriga utbildningar samt kortare kurser på 1 – 12 veckor! Här finns det en lång lista kurser som du kan studera och däribland hittar du Acting for Film, Filmmaking, Producing, Screenwriting, Musical theatre, 3D Animation och mycket mer. Du kan se alla tillgängliga short courses och workshops på NYFA här.

Visum för kortare kurser

Inom EU behöver du inte visum, men vanligtvis brukar studenter behöva ansöka om studentvisum när de ska studera en längre utbildning i till exempel USA eller Australien. När det kommer till kortare kurser kan det variera då visumet du behöver beror på hur många timmar i veckan och hur lång kursen är. Det kan då i vissa fall vara så att du behöver ett studentvisum, och i andra fall ett turistvisum. Kontakta oss för mer information om vad som gäller för just den kurs du är intresserad av.

CSN för kortare kurser

När det kommer till att studera kortare kurser utomlands kan det vara lite knepigare att veta om du kan få CSN studiemedel för detta. Det som gäller är att vid studier utanför EU måste du studera på heltid i minst 13 veckor för att kunna få studiemedel. Vid studier inom EU måste du studera i minst 3 veckor för att kunna få studiemedel.

 

Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss så hjälper vi dig!

Jennifer Lindholm

Previous Senior Area Manager