Planerar du att resa till eller studera i Sydkorea? Vi har tagit fram fem sydkoreanska serier som du inte får missa! Det bästa med att studera utomlands är att man får upptäcka nya kulturer. Här kommer några tips på fem stycken koreanska serier du måste se!

1. Crash landing on you

När en glidflygning går snett hamnar en sydkoreansk arvtagerska i Nordkorea, där hon lär känna en arméofficer som bestämmer sig för att gömma henne.

2. Squid game

Hundratals panka personer tackar ja till ett märkligt erbjudande att tävla i traditionella barnlekar. En saftig belöning väntar vinnaren – men insatsen är livet.

3. Vincenzo

En koreanskfödd italiensk maffiaadvokat besöker sitt födelseland och ger en stor koncern en dos av sin egen medicin – med rättvisa som mål.

4. Business Propsal

Ha-ri klär ut sig till sin kompis för att skrämma bort en man hon ska på blinddejt med. Men planen går snett när han visar sig vara hennes chef – och han har ett förslag.

5.  True Beauty

Den här serien handlar om en tjej som blivit mobbad på grund av sitt utseende. Hon gör en ”makeover” och lär sig sminka sig själv som ett proffs med hjälp av online tutorials.

Vill du uppleva allt den koreanska kulturen på riktigt? Studera utomlands i Seoul, Sydkorea på vårt partneruniversitet: Hanyang UniversityKontakta oss så hjälper vi dig hela vägen från ansökan till antagning, helt kostnadsfritt. 

Isabelle Meijer

Marknadspraktikant