Studera vid Regent’s University i centrala London i England

Står du och funderar på om ditt nästa steg i livet är att studera i England? Släpp funderingarna och ta chansen att åka till centrala London för att studera vid det prestigefyllda universitetet Regent’s University. Förutom den höga nivå som universitetet håller på sin utbildning finns det flera andra anledningar till varför du borde studera vid just Regent’s University.

Röd buss London

Studera i centrala London – gångavstånd till Oxford Street 

Visste du att Regent’s University endast ligger några kvarter ifrån den välkända gatan Oxford Street? Det centrala läget gör att Regent’s University blir ett extra attraktivt val om du vill ha möjligheten att uppleva London. Med 2 km till vackra Hyde park, 3 km till Buckingham Palace, dryga 4 km till välkända Big Ben och London Eye har du möjlighet att även till fots se det mesta av London.

Gå med i studentkåren

Genom att engagera dig i studentkåren får du möjlighet att träffa människor med samma intressen som dig och knyta nya kontakter. Kanske brinner du får någon sport och vill du gå med i ett sports team, engagera dig i ett utskott för att utveckla dina akademiska färdigheter eller vara med och påverka studentlivet? På Regent’s University finns det något för alla.

studera i london med blueberry

Utveckla dina engelskakunskaper

Oavsett om du väljer att åka till London för att studera en Bachelors Degree, en termin eller kanske 13+ veckor engelskakurser kommer du att utveckla dina engelskakunskaper – något du kommer ha nytta av resten av livet. Genom att bo och leva i en internationell miljö utmanar du dig själv och utvecklar dina engelskakunskaper betydligt snabbare än om du hade varit hemma i Sverige. Det engelska språket pratas inte bara i många länder utan är även jobbspråket som används på extremt många arbetsplatser runt om i världen. Att utveckla de engelska färdigheterna är därför extra attraktivt och fördelaktigt att ha med sig in i framtiden.

Skapa vänskaper för livet 

Regent’s University har en internationell miljö med studenter från över 140 olika länder. Detta gör att du får möjligheten att träffa människor från hela världen lätt skapar vänner för livet. Tack vare den livliga staden och de många möjligheterna att engagera sig i studentlivet är det lätt att bilda nya vänskaper med folk som du annars aldrig hade träffat. 

Bo på campus

Att hitta boende i London är något som kan vara svårt och är ofta väldigt tidskrävande och ett stort orosmoment. Lyckligtvis erbjuder Regent’s University möjligheten för studenter bo på campus! Du får då maximal närhet till universitet, möjlighet att bo vägg i vägg med dina vänner och samtidigt bo i centrala London för att få ut det mesta av din tid i London. Här kan du läsa mer om boende på campus.

Vill du veta mer om hur det är att studera på Regent’s University i centrala London? Läs mer om Regent’s University här!

Kontakta oss om du vill ha rådgivning kring ansökan. Blueberry hjälper dig kostnadsfritt genom hela ansökningsprocessen.

Tove Pettersson

Marknadspraktikant