Då ska du välja utlandsstudier vid Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)!

Den katalanska huvudstaden Barcelona är tveklöst en av de vackraste och mest dynamiska städerna i hela Spanien, om inte i hela Europa. Staden har en kultur och atmosfär som inte liknar någon annanstans i landet. Fantastisk arkitektur blandas med katalanska traditioner. Festivaler, ny konst och palmkantade gator blandas med tusenårig historia. Europeisk toppfotboll möter finkultur. Allt kan hända – och händer! Så varför inte ta chansen att studera och uppleva hur det faktiskt är att bo i denna unika stad? 

Universitat Autònoma de Barcelona

UAB har två campus – Sant Pau som ligger tio minuters gång från Barcelonas kanske mest kända symbol Sagrada Família, och Bellaterra – ett storslaget campus 40 minuter med kollektiv trafik från Barcelonas stadskärna. Positivt är också att IKEA ligger precis bredvid, så det blir enkelt att inreda studentlägenheten med hemtrevlig inredning.

 Sagrada Família

UAB rankas högt inom åtskilliga kategorier och har inte minst röstats fram till Spaniens bästa universitet enligt QS World Rankings. Genom Blueberry kan du studera under en eller två terminer där du själv väljer vilka kurser du vill läsa. Det finns många ämnesområden där UAB utmärker sig främst inom politik, ekonomi, business och konst/arkitektur. Självklart har du också möjligheten att läsa spanska tillsammans med de akademiska kurserna – vilket varmt rekommenderas för att få en inblick i den spanska kulturen. 

Du kan också välja ett läsa en hel kandidatexamen inom antingen Business & Management eller Turism. Kontakta oss på Blueberry så berättar vi gärna mer. 

Att bo i Barcelona

Vi dyker djupare in i Barcelona och utforskar några av stadens mest välbesökta områden och börjar med Gothic Quarter. Gothic Quarter är hjärtat av Barcelonas ”old town” där du sällan kommer vara uttråkad. I Gothic Quarter hittar du restaurangen Can Culleretes som stoltserar sig med att vara den äldsta restaurangen i Barcelona från 1786. Pablo Picasso, en av världens mest kända konstnärer bodde även han här som ung. Strosa runt bland de gamla gatorna och föreställ dig hur Picassos liv var här för många år sedan. Cocktail barer och klubbar är vanligt att hitta i Gothic Quarter. Marula Café är en omtyckt klubb av såväl internationella som spanjorer, där det spelas blandad musik från soul, elektronik och funk.

Fortsätter man söder ut från Gothic Quarter hamnar du i Barceloneta – hem till Barcelonas livligaste strand. Här hittar du några av stadens bästa skaldjursrestauranger. Kom dit tidigt på morgonen och se solen gå upp över medelhavet. Tycker man inte om skaldjur rekommenderar vi hamburgerrestaurangen Café Makamaka Beach Burger. Kom hit för den sköna atmosfär och goda burgare. 

Går man istället norr om Gothic Quarter kommer man till eleganta och bohemiska området Gràcia som erbjuder en annan känsla än de mer turistiga områdena. Området är lite lugnare, men det är också väldigt lätt att nå från stadens centrum. Gràcia är känt för sina boulevarder och gångvägar från 1800-talet med indiebutiker, gallerier och konstfilmbiografer. Coola katalanska bistroer och vinbarer omger det kända klocktornet på Plaça de la Vila de Gràcia. Missa inte heller Gaudis park Park Güell. Är du i Barcelona i augusti måste du hit och ta del av en av stadens största festivaler – Festa Major de Gràcia.

 

Som du märker är man aldrig uttråkad i Barcelona! Är du intresserad av att studera på Universitat Autònoma de Barcelona? Här kan du läsa mer om UAB! Du kan även boka en gratis studierådgivning med oss för att få svar på dina funderingar gällande att studera utomlands.

Rebecca Gustafsson

Marketing Coordinator