University of Queensland (UQ) – ett bra val för din utlandstermin

Är det äntligen dags för din utbytestermin? Vi förstår att du har längtat! Det är dock hög konkurrens om de få utbytesplatser som svenska universitet erbjuder så vi på Blueberry hjälper därför varje år universitetsstudenter att ansöka till ett så kallat Study Abroad program. Det innebär att man läser fristående kurser som man sen kan tillgodoräkna mot sin utbildning i Sverige. Ett universitet som vi varmt kan rekommendera för din utbytestermin är University of Queensland (UQ) och här kommer fem anledningar till varför! 

1. Brett kursutbud

UQ har ett stort utbud av kurser att välja mellan så, oavsett om du studerar till ekonom, ingenjör, kommunikatör eller fysiker har du goda chanser att hitta kurser som passar dig. Som regel läser man fyra kurser under en termin och du kan blanda kurser från UQ:s olika fakulteter. Glöm dock inte att alltid kolla med din studievägledare på ditt hemuniversitet för att säkerställa att dina kurser kan tillgodoräknas till din utbildning.

2. Högt rankat

UQ är ett ledande universitet och del av den prestigefyllda Group of 8 som består av de högst rankade universiteten i Australien, vilket kan jämföras med till exempel Ivy Leauge i USA. Enligt Time Higher Education Ranking rankas UQ som nummer 3 i Australien och 54 i hela världen. Även av QS World University Ranking placerar UQ högt upp i listan på plats 50.

3. Brisbane – en prisvärd stad

UQ ligger i staden Brisbane som jämfört med Sydney och Melbourne är mer prisvärt att leva i och CSN räcker lite längre. Stadskärnan CBD (Central Business District) är ganska liten och man kan hitta bra ställen att bo på utan att behöva sträcka sig allt för långt från city. Det betyder dock inte att Brisbane är en liten stad som saknar utbud, tvärtemot! Brisbane har mer än två miljoner invånare och ett stort utbud av nöjen, restauranger och barer. Inte att glömma är att det också finns fantastiska stränder bara en kort buss eller tågresa från CBD.

4. Behagligt klimat året om

Tro det eller ej, men det är inte sommar året runt i Australien. I de södra delarna av landet blir det faktiskt ganska kallt på vintern som infinner sig mellan juni och augusti. Staten Queensland som Brisbane och UQ ligger i har dock varmt klimat nästan året runt. I juli som är den kallaste månaden blir det fortfarande upp till 20 grader varmt på dagarna, mitt i vintern! Queensland kallas inte för the Sunshine State för inget utan har i snitt över 280 dagar av solsken om året.

5. Blueberrys UQ stipendium

Stipendium är en bra hjälp till att finansiera sina studier, men kan tyvärr vara svårt att hitta när man ska gå ett Study Abroad-program. Men tillsammans med UQ kommer Blueberry på vårterminen 2023 dela ut två stipendium på 5000 AUD vardera! Stipendiet är avsett för just dig som ska studera din utbytestermin på UQ i början av 2023. Du kan läsa mer om UQ:s stipendium här.

Vill du veta mer om utbytestermin på UQ? Tveka inte att kontakta oss så berättar vi gärna mer! Här kan du även läsa mer om University of Queensland.

Karin Setterbrant

Area Manager