Ansökan till Regent’s University

Kom igång med din ansökan till Regent’s University London!

Vad kul att du vill söka till Regent’s University!  Här kommer du studera på ett prestigefullt universitet i hjärtat av London. Vi kommer hjälpa dig genom hela ansökningsprocessen och första steget blir att du skickar in nedanstående dokument till sabina@blueberry.nu

Kopia av pass

Ta en bild på ditt pass (sidan med din bild och all personlig information). Observera att passet måste vara giltigt.

Gymnasiebetyg

Vänligen skicka in betyget på svenska och engelska. Observera att det måste vara en officiell kopia från ditt gymnasium, betyg från antagning.se går tyvärr inte att använda. För att bli antagen till Regent’s University London ska du ha fullständiga gymnasiebetyg med MVG/B eller mer i engelska A/5 och B/6 eller minst VG/C i engelska C/7. Alternativt kan du visa upp en IELTS-examen med minst 6.0. Om du är inskriven på universitet och ansöker till en Study Abroad – termin behövs inte gymnasiebetygen alls.

Eventuella universitetsbetyg

Om du studerar eller har tidigare studerat vid universitet, vänligen skicka in betyg och eventuellt diplom från dessa utbildningar på svenska och engelska på skolans officiella papper. Kontakta ditt universitet och efterfråga betygen på engelska om du inte har dem.

Eventuella YH-betyg (Top Up – Degree)

För dig som har studerat en YH-utbildning och ansöker om att göra en Top Up ber vi dig skicka in dina YH-betyg samt kursbeskrivningar på svenska och engelska på skolans officiella papper.

Rekommendationsbrev (behövs ej för Study Abroad ansökningar)

För dig som ansöker till en Bachelor’s Degree, Top Up eller Master behöver du ett rekommendationsbrev från en lärare. Detta behöver vara en skriftlig rekommendation och med kontaktuppgifter, samt signerat för hand av din referens. Det är även viktigt att det är på officiellt brevpapper, t.ex. med skolans officiella logga på. Exempel på hur en referens kan se ut.

Personligt brev

Du behöver skriva ett personligt brev/motivationsbrev på ca 300-500 ord. Förklara varför du vill studera på Regent’s University och vad du har för mål med dina studier. Här finner du värdefulla tips för ett bra personligt brev.

Ansöker du till en Master utbildning så behöver ditt personliga brev vara på ca 500-700 ord. Du förväntas förklara varför du söker in till Regent’s University och programmet du har valt. Du förväntas även att demonstrera förståelse för ett rådande problem relaterat till ämnesområdet du vill studera, förklara hur du kommer att ha fördel av att studera utbildningen du har valt, hur du kommer att bidra som student till universitetet, samt hur du kommer dra nytta av utbildningen i din framtida karriär.

CV (endast för Master ansökningar)

Detta ska vara skrivet på engelska och visa på relevant arbetslivserfarenhet.

Ansökan online (Study Abroad)

För dig som söker till en Study Abroad – en termin: När jag fått in ovanstående dokument från dig kommer du få en länk från Regent’s till din email. Länken är till ett online-ansökningsformulär som du behöver fylla i – fråga mig om du undrar hur du fyller i svaret på någon fråga.

Du ska även bifoga en del av de dokument som du redan har skickat in till mig. Du kommer få fylla i dina ’module choices’ – alltså önskemål av kurser och du kan välja mellan kurserna i länken här nedan.

* Kurserna ska vara på level 4, year 1 om du kommer direkt från gymnasiet och inte studerat inom ämnet på universitet tidigare. Du måste läsa 60 CATS/30 ECTS per termin viket motsvarar cirka 5 kurser. För att ha så stor chans som möjligt att få de kurser du vill ha bör du välja kurser inom samma ämnesområde och kurskod, t.ex. endast kurser inom film, med kurskoden FLM. Här kan du hitta kurserna du kan välja bland för din termin. Här finns en guide för hur du fyller i formuläret.

För dig som ansöker till en hel utbildning (Bachelor/Master) så registrerar vi ansökan åt dig.

Övrig information

Är det något annat som vi borde veta? Exempel på saker som du bör informera oss om:

  • Funktionsnedsättning som kan påverka dina studier.
  • Koppling till landet du ska studera i, till exempel familj som bor där eller om du har visum, uppehållstillstånd eller medborgarskap.
  • Anmärkningar i belastningsregistret.
  • Om du någon gång har blivit nekat eller fått ett visum indraget.
Inget av ovanstående behöver påverka din ansökan, utan vi på Blueberry och skolorna vi jobbar med är måna om att vara inkluderande och erbjuda stöd. Det är dock viktigt för oss att ta del av denna information för att vi ska kunna hjälpa dig och hantera din ansökan på rätt sätt.

Vad händer sen?

När vi fått in alla dokument anmäler vi dig till Regent’s University. Efter att ansökan är inskickad dröjer det vanligtvis 4-6 veckor innan vi återkommer till dig med ett antagningsbesked.  I samband med att din ansökan blivit godkänd behöver du betala en deposition till universitetet för att acceptera din plats. Mer information får du då.

Vi kommer även hjälpa dig ansöka om lån och bidrag från CSN samt ett eventuellt studentvisum till England längre fram i processen. Det är viktigt att du läser igenom alla mail som kommer både från oss och skolan så att du inte missar viktig information. Vi på Blueberry hjälper dig kostnadsfritt genom hela processen!

Här nedan hittar du inspiration från våra tidigare studenter på Regent’s University under Studentberättelser Regent’s. Vi har också länkat till viktig information om hur studier i England fungerar, CSN och försäkring. Du är alltid välkommen att höra av dig till mig på sabina@blueberry.nu eller 08-509 106 09 om du har frågor eller funderingar!

Blueberrys ansökningsprocess steg för steg

Så funkar CSN utomlands

Läs mer
London Utsikt Tower Bridge

Försäkring vid utlandsstudier

Läs mer
studera i london med blueberry

Studentberättelser Regent’s

Läs mer
studera i london med blueberry

Stipendium för utlandsstudier

Läs mer
Plugga i London på Regent's University på blueberry.nu