Utbildningar

Utbildningar på James Cook University

I samarbete med James Cook University erbjuder Blueberry studenter en mängd utbildningar, allt från study abroad och fristående kurser, till bachelor och masterprogram. Över 300 olika ämnen gör att du kan välja ämnen från nästan alla studieområden.

Study Abroad – 1 till 2 terminer

På James Cook University kan även du som kommer direkt från gymnasiet läsa fristående kurser inom valfria ämnen. Du kan välja att studera en eller flera terminer och det finns ett stort utbud av kurser att välja mellan.

Marine Science

Via kurser inom Marine Science lär du dig om regnskogen och korallrevets betydelse för världen. Bygg på dina kunskaper om hur dessa platser bäst ska skyddas, hur de utvecklas och framförallt vad som egentligen finns i den täta skogen eller i det fantastiska barriärrevet.

Tourism

Lär dig om en av de viktigaste och största branscherna i världen, turism. Via kurser inom Tourism lär du dig bland annat om hållbarhet inom branschen och studera olika turismprojekt.

Study Abroad – 1 till 2 utbytesterminer utomlands

Om du redan är inskriven på ett svenskt universitet eller högskola kan du välja att studera en eller fler terminer på James Cook University och tillgodoräkna dig kurserna i Sverige. Du kan välja bland ett stort utbud av fristående kurser och det är oftast enkelt att hitta kurser att tillgodoräkna i din svenska examen.

Läs mer om vilka ämnen du kan läsa här.
Datum & Priser hittar du här.

Bachelor’s degree – 3 år

Du kan välja att studera en treårig Bachelor’s degree på James Cook University och kan då välja ur ett brett utbud av program och kurser. Det går att välja bland ett stort antal Majors (huvudinriktningar) och vissa utbildningar tillåter även att du kombinerar en Major och en Minor. Några av de populäraste Bachelor-programmen är följande.

Bachelor of Science

Välj mellan 9 olika Majors där JCU Marine Science är rankad som nummer 1 i världen.  Detta kan vara utbildningen för dig om du vill jobba med att utveckla och få djup kunskap om korallrevet och regnskogens betydelse för världen.

Läs mer om programmet här.

Bachelor of Arts

Här väljer du mellan 14 olika Majors, t ex Psychology, Indigenous Studies, History och Design & Creative Arts.

Läs mer om programmet här.

Bachelor of Laws

Få stor kunskap om principerna bakom olika lagar och förbättra din kommunikation och analytiska förmåga. Få hands-on erfarenhet av ledande branschfolk genom praktik.

Läs mer om programmet här.

Du kan även läsa program inom dessa fält:

  • Engineering
  • Environmental Management
  • Tourism
  • Sport and Exercise Science

Läs mer om programmen som erbjuds.
Datum & Priser hittar du här.

Master’s degree – 1 till 2 år

James Cook University erbjuder högre utbildningar, Master’s degrees, vilket vänder sig till dig som redan har en Bachelor’s degree (kandidatexamen) och vill utöka dina kunskaper på en högre nivå. Några av de populäraste Master programmen är följande.

Master of Marine Biology

Bygg på din Bachelor i ämnet och få ännu mer kunskap om regnskog och korallreven. Då James Cook University är högst rankat i världen får du här en unik utbildning.

Master of Business Administration

Avancera i din karriär genom att studera en Master i Business med ämnen som ekonomi, marknad eller entreprenörskap.

Läs mer om programmen här. 
Datum & Priser hittar du här.

Hej! Hör av dig till oss så svarar vi på dina frågor om utlandsstudier.

Filippa Denkert, Blueberry

Påbörja din ansökan

Skicka in din ansökan till Blueberry så kontaktar vi dig så fort vi kan. Vi går sedan vidare med ansökan till skolan, självklart helt kostnadsfritt.

Påbörja din ansökan