Studera på QUT i Brisbane

Utbildningar

Utbildningar på Queensland University of Technology

I samarbete med Queensland University of Technology erbjuder Blueberry studenter möjligheten att studera Study Abroad, Bachelor och Master Degree. Som internationell student kan du studera mängder med kurser och program inom 9 olika ämnesområden.

Study Abroad – Utlandstermin / år

Om du är inskriven på en universitetsutbildning i Sverige så finns det goda möjligheter att tillgodoräkna sig studierna i din svenska examen. Kontakta din institution för mer information om vad ditt hem universitet eller högskola har för krav på kurser. Eftersom universitetet har så brett utbud av kurser kommer du nästan garanterat hitta något som passar för dig. Vi hjälper studenter inom alla olika ämnen till QUT men det är väldigt populärt för ingenjörer och ekonomistudenter att ta sin utlandstermin här. Normalt läser du 4 kurser för att 30 högskolepoäng med dig hem till din examen. Du kan däremot även ta 3 kurser vilket fortfarande ger fullt CSN. Eftersom det är en kurs mindre når du inte 30 HP men vissa studenter väljer det för att få mer tid att resa och utforska. Istället läser de en onlinekurs över sommaren i Sverige eller tar igen det när de kommer hem.

Study Abroad – 1 till 2 terminer

Om du inte har studerat på universitet tidigare kan du genom Study Abroad-programmet på Queensland University of Technology själv välja 3-4 kurser under en eller två terminer (6-8 kurser). Du kan då testa på olika ämnen eller hålla dig inom ett specifikt område såsom media, ekonomi eller IT. Om du vill ha lite mer fritid eller till och med ett litet extrajobb rekommenderar vi att du tar 3 kurser istället för 4 per termin.

Har du aldrig studerat på universitet får du i framförallt ta kurser som motsvarar första året på en bachelor/kandidatexamen.

Här kan du se vilka kurser som skolan erbjuder.
Läs mer om datum och priser här.

Bachelor’s Degree – 3-4 år

Vill du stanna en längre tid i Australien och läsa en hel utbildning kan något av universitetets program på undergraduate-nivå passa dig! Du läser då totalt 3 år och får en Bachelor’s Degree inom valt ämnesområde.

Bachelor of Design (Architecture), 3 år
Det som får QUT att sticka ut från andra universitet när det kommer till arkitektur är deras innovativa anda och fokus på hållbar utveckling. Studenter på detta universitet utmanas till att skapa kreationer som bidrar till en bra miljö, sociala relationer, funktionerande urbana system och människors välmående. QUT har samarbeten med universitet och projekt världen över, så chansen är stor att du kan få arbeta med arkitektur världen runt.

Läs mer om Architecture and Built Environment.

Bachelor of Business (Public Relations), 3 år
Företag, välgörenhetsorganisationer, byråer och myndigheter behöver alla professionella kommunikatörer som kan förmedla deras budskap och idéer till allmänheten. Fokus ligger på skrivande och planering. Under dina tre år finns det möjlighet till att jobba på riktiga projekt så att du bygger upp ditt nätverk redan under utbildningens gång.

Läs mer om Business.

Bachelor of Creative Industries, 3 år
Creative Industries är programmet för dig som brinner för att skapa och uttrycka dig i sång, skrivande, mode, konst, design för att bara nämna några exempel. Du får välja en huvudinriktning (major) och en mindre inriktning (minor) eller två majors. Här är några exempel på inriktningar du kan välja:

 • Fashion Communications
 • Creative and Professional Writing
 • Screen Content Production
 • Interactive and Visual Design
 • Journalism
 • Landscape Architecture

Du studerar entreprenörskap och får arbeta praktiskt med just dina intressen. Detta gör dig redo för arbetsmarknaden efter examen.

Läs mer om Communication.

Bachelor of Education, 4 år
Vill du bli lärare? På QUT kan du utbilda dig till lärare för både olika åldrar från grundskolan till gymnasiet. Du får inblick i läraryrket från dag ett: hur man rättar uppgifter, bygger relationer med föräldrar, sätter upp ett bra schema och mycket mer. Du får välja 1-2 ämnen som du specialiserar dig i, exempelvis matte eller engelska. Du får dessutom testa på yrket genom placeringar på skolor i Australien.

Läs mer om Education

Bachelor of Engineering (Electrical and Aerospace), 4 år
Vill du bygga framtiden? På QUT kan du på bli en ingenjör som specialiserar sig inom skapandet av elektriska system för flygplan, helikoptrar, rymdraketer och satelliter. Du lär dig även hur man skapar navigeringssystem och autopiloter för olika farkoster. Du kommer bland annat att läsa kurser som Aircraft Systems and Flight, Signal Analysis och Unmanned Aircraft Systems. Erövra himlen med en Bachelor of Engineering (Electrical and Aerospace).

Läs mer om Engineering

Bachelor of Medical Laboratory Science, 4 år
Det är tack vare forskare som vi kan diagnostisera sjukdomar och bestämma rätt behandlingsmetod. På QUT lär du dig hur man utför tester på blod, kroppsvätskor och vävnader för att identifiera virus, parasiter, sjukdomar, toxiner och mycket mer. Om ämnen som biokemi, hematologi, mikrobiologi, transfusions- och transplantationsvetenskap låter spännande kan detta vara rätt utbildning för dig.

Läs mer om Health.

Bachelor of Information Technology (Computer Science), 3 år
Vad behöver du kunna för att arbeta med IT? På QUT får du lära dig allt som kopplar samman teknologi, data, företagande och människor.

Inriktningen Computer Science innebär att du lär dig utveckling, design och drift av system. Datavetenskap är ett brett ämne, vilket gör att du kan komma att arbeta med allt från informationssystem till AI eller robotik. Du får välja antingen välja 1 major och två minors eller att göra 2 majors. Detta gör att du kan anpassa din utbildning efter vad som fascinerar just dig oavsett om det är att bygga appar eller programmering.

Läs mer om Information Technology.

Bachelor of Law (Honours), 4 år
Denna utbildning från QUT ger dig förutsättningarna för att stå ut från mängden; Honours innebär att du läser mer avancerade kurser än på en vanlig Bachelor. På QUT kan du rikta in dina juridikstudier mot intressanta ämnen som Animal Law eller Law and Ethics of War, för att bara nämna några exempel. Ditt sista år får du praktisera på stora firmor som ger dig chansen att knyta viktiga kontakter inför ditt framtida arbetsliv.

Läs mer om Law & Justice.

Bachelor of Science (Chemistry), 3 år
QUT har satsat stort på att bygga fantastiska klassrum och forskningsanläggningar. Som vetenskapsstudent får du tillgång ultramodern utrustning och undervisning av högt ansedda forskare. När du studerar Chemistry bygger du grunden för att bli en kemist. Du får läsa kurser som Quantitative Methods in Science, Experimental Science och Physical Chemistry. Kemi behövs inom många olika fält, så efter examen kan du komma att arbeta inom många olika industrier.

Läs mer om Science & Mathematics.

Språkstudier på QUT
Flera program låter dig välja språk som en major eller minor. Du kan läsa mer om vad detta innebär här.

Läs mer om datum och priser för Bachelor Degree här.

Master’s Degree – 1 till 2 år

Du som redan har en Bachelor’s Degree (från Sverige eller annat land) kan söka in till något av universitetets masterprogram för att spetsa kunskaperna ytterligare. Nedan ser du de olika ämnesområdena.

 • Building & Planning
 • Business
 • Creative practice, communication and design
 • Education
 • Health & Community
 • Languages
 • Law & Justice
 • Science, technology, engineering and maths

Läs mer om alla Master program här.

Läs mer om datum och priser för Master Degree här.

I klippet nedan kan du se ett smakprov från QUTs Master of Digital Communication:

Hej! Hör av dig till oss så svarar vi på dina frågor om utlandsstudier.

Emma Ivarsson, Blueberry

Påbörja din ansökan

Skicka in din ansökan till Blueberry så kontaktar vi dig så fort vi kan. Vi går sedan vidare med ansökan till skolan, självklart helt kostnadsfritt.

Påbörja din ansökan