Studera i Australien

Studera i Sydney

Studera utomlands i Sydney

Att studera i Sydney innebär en unik upplevelse och det finns få städer i världen som slår den! Australiens största stad är lätt att bli fascinerad av och är en av världens vackraste städer. Studerar du i Sydney får du en helt oslagbar kombination av vita stränder, turkost vatten, surfing, storstadspuls, trevliga människor, evenemang och varmt väder. Det är inte undra på att flera tusen svenskar bosatt sig i Sydney och skapat ett svenskt community på andra sidan jorden!

Matkulturen i Sydney

Sydneys mångkulturella atmosfär lockar människor från hela världen vilket visar sig i stadens globala matkultur. Utbudet av restauranger och barer skvallrar om ett brinnande intresse för fin mat och dryck. I Sydney hittar du dessutom spontana grillfester lite överallt både dag och kväll, speciellt nere vid stränderna. I Sydney är man minsann inte rädd för att njuta av livet, livskvalitet värderas högt vilket bäst beskriver stämningen i staden. Sydney levererar livskvalitet! Det är svårt att slå!

Det enorma kulturutbudet i Sydney

Stadens mest kända siluett är Sydney Opera House och bara några kvarter därifrån hittar du The Rocks, Sydneys äldsta bebyggelse och historiska hamnkvarter. Likt en resa tillbaka i tiden kan du strosa omkring på trånga krokiga kullerstensgator för att upptäcka ny historia bakom varje hörn. Precis bredvid kommer du se ikoniska Sydney Harbour Bridge som förenar södra och norra Sydney.

Både strand- och stadsliv i Sydney

Det finns en stor mängd högklassiga vita sandstränder i Sydney och det bästa av allt är att de är så lättillgängliga från centrum. Du kan till exempel bo vid världskända Bondi Beach eller Manly Beach och vara inne vid operahuset på mindre än 30 minuter. Klivet från beach mood till shopping mood är alltså löjligt kort i Sydney!

Om du föredrar att färdas på vatten är Sydneys många färjor ett utmärkt alternativ till buss och tåg. Åk till stadens fantastiska zoo där utsikten över Harbour Bridge är vacker som ett vykort och vinden blåser bort storstadens brus.

Oavsett om du vill studera i Sydney för att leva surfliv vid en av de många stränderna eller är mer av en citymänniska kommer du att stortrivas. Sydney är en internationell och vibrerande storstad som du kommer njuta av att bo i. Det är inte undra på att Sydney är en av Blueberrys absolut populäraste studieorter.

College & Universitet

Studera i Sydney - Blueberrys utbud av skolor