Studera political science statsvetenskap på blueberry.nu

Political Science

Studera Political Science utomlands

Political Science kallas vanligtvis för statsvetenskap på svenska och innebär studier av teoretisk och praktisk politik och politiska system. Politik innefattar i princip allt som har med hur man styr och organiserat ett samhälle att göra. Som student studerar du det politiska beslutsfattandet på alla nivåer – lokalt, regionalt, nationellt och internationellt – och hur de olika nivåerna har blivit mer och mer sammansvetsade med tiden. Du tittar på politiska idéer, styrelseskick i olika system och länder, partier, massmedia, opinionsbildning och mycket mer. En perfekt utbildning för dig som är intresserad av hur ett samhälle fungerar och hur du själv kan vara med och påverka.

Vill du studera en hel kandidatexamen utomlands (på 3-4 år)? Då rekommenderar vi Pacific Lutheran University som ligger nära trevliga storstaden Seattle i USA. Det är ett universitet med mycket gott rykte och vackert campus. Samtliga skandinaver erbjuds dessutom stipendium tack vare att universitetets grundare ursprungligen kommer från Norge.

Ett annat alternativ längre söderut i Kalifornien på USA:s västkust är California State University Long Beach. Skolan erbjuder studenter allt från Study Abroad med fristående kurser i 1-2 terminer till en hel kandidatexamen.

College & Universitet

Political Science - Blueberrys utbud av skolor