Classical Music

Studera Classical Music utomlands

Inom musikvärlden finns det många olika inriktningar – allt från pop och rock till techno går att studera i dagens musikutbildningar. Där finns också den klassiska musiken, som bidragit till så många oförglömliga kompositioner som gjort avtryck i historien.

Kompositörer som Bach, Beethoven, Mozart, Chopin och Vivaldi spelas i konsertsalar världen över. De flesta länder har en eller flera symfoniorkestrar, finansierade med allmänna medel eller genom donationer – vissa har funnits i flera hundra år. Din dröm kanske är att beröra andra på samma sätt som de klassiska kompositörerna, genom att framföra de klassiska verken, dirigera en orkester eller genom att komponera egen musik. Eller så kanske du vill lära dig mer om det instrumentet du spelar. För den med talang i klassisk musik finns det grupper, stråkkvartetter och möjligheter för soloartister att framträda på olika scener. Vägarna in till Classical Music är många och lockar musikutövare världen runt.

Tänk på att många utbildningar inom just Classical Music kräver något sorts bevis på din kunskap genom exempelvis en audition.

College & Universitet

Classical Music - Blueberrys utbud av skolor