Spanska trappan i Rom

Boende

Boende på DILIT International House

DILIT International House kan erbjuda sina studenter boende under studietiden. Du kan välja om du vill bo i värdfamilj eller i delad lägenhet med andra studenter. Samtliga boenden har noga valts ut av skolans personal och ligger inom ett avstånd på 30 minuter med kollektivtrafik från skolan.

Värdfamilj

Här får du chansen att verkligen uppleva den italienska kulturen på riktigt! Du bor hos en italiensk familj som är noga utvald och har tidigare erfarenhet av att ta emot internationella studenter. Du kan välja om du vill fixa alla måltider själv eller om du vill ha halvpension (frukost och middag) varje dag. Du väljer också om du vill bo i enkelrum eller dela dubbelrum med en annan student. Hos värdfamiljerna bor oftast 1–4 studenter åt gången och här har du fri tillgång till WiFi.

Kostnad för boende i värdfamilj
Enkelrum: från 165 EUR/vecka
Dubbelrum: från 125 EUR/vecka

För den som önskar lägga till måltider så tillkommer 5 EUR/dag om du önskar frukost. Om du önskar halvpension tillkommer 22 EUR/dag.

Övrigt: Notera att det även tillkommer en städavgift på 20 EUR per person. I vissa fall kan värdfamiljen be om en deposition på 150 EUR, som betalas tillbaka när du flyttar ut så länge allt är i samma skick som när du flyttade in.

Delad lägenhet

Här bor du i delad lägenhet tillsammans med andra studenter. Vanligtvis är det upp till sex studenter som delar lägenhet. Du kan välja att bo i enkel- eller dubbelrum och dela kök och badrum med de andra studenterna. Lägenheterna består till störst del av singelrum. Det finns även några dubbelrum som kan hyras om du delar med en kompis hemifrån. Väljer du att bo i delad lägenhet är det inga måltider som kan väljas till, utan alla måltider sköts på egen hand.

Kostnad för boende i delad lägenhet

Enkelrum: från 180 EUR/vecka
Dubbelrum: från 130 EUR/vecka

Övrigt: Utöver hyran tillkommer det också en städavgift på 20 EUR/person. Ibland kan boendet be om en deposition på 150 EUR, som betalas tillbaka när du flyttar ut så länge allt är i samma skick som när du flyttade in.

Övriga boendealternativ

Vill du boka ditt boende på egen hand så rekommenderar vi att du anländer till Rom i god tid inför kursstart så att du hinner titta på olika boendealternativ. Många studenter väljer att leta boende genom exempelvis Airbnb och booking.com.

Hej! Hör av dig till oss så svarar vi på dina frågor om utlandsstudier.

Alexia Holse, Blueberry

Påbörja din ansökan

Skicka in din ansökan till Blueberry så kontaktar vi dig så fort vi kan. Vi går sedan vidare med ansökan till skolan, självklart helt kostnadsfritt.

Påbörja din ansökan