Utlandsstudier i Borneo i Malaysia på Blueberry.nu

Studera i Kuching på Borneo

Studera utomlands i Kuching på Borneo

Kuching med sina 700 000 invånare är den största staden på världens tredje största ö Borneo. Tropiska, exotiska och sagolikt vackra Borneo är hem för massor av unika djurarter och växter och delas av Malaysia, Indonesien och Brunei. Kuching tillhör den Malaysiska delen av ön och ligger på den nordvästra delen av ön precis vid floden Sarawak River.

Borneo bjuder på både regnskogar ett rikt djurliv och långa kritvita stränder. Här finns mycket att upptäcka, som till exempel orangutangcentret i Sepilok, sköldpaddsön Selingan Island och det hisnande berget Mount Kinabalu. Många påstår också att dykningen vid korallöarna är bland de bästa i världen!

Klimatet kan bäst beskrivas som tropiskt, det är både varmt och fuktigt, och häftiga skyfall är inte ovanligt.

Kuching har blivit utsedd till Sydostasiens bästa stad att bo i och är en av de renaste och hälsosammaste städerna i världen. De har även fått pris från bland annat FN och WHO. Tack vare den avslappnade livsstilen i Kuching så är det en bra plats att studera utomlands i. Vill du ha liv och rörelse finns det gott om barer, nattklubbar och restauranger. Kuching har blivit ett populärt ställe för backpackers och äventyrare att stanna till på när de utforskar Borneos storslagna natur.

Här finns också flera intressanta palats och museum att besöka. Vad sägs om Kuching Cat Museum eller Semenggoh Wildlife Center med deras center för föräldralösa orangutanger?

College & Universitet

Studera i Kuching på Borneo - Blueberrys utbud av skolor