Studera i Auckland i Nya Zeeland på blueberry.nu

Studera i Auckland

Studera utomlands i Auckland i Nya Zeeland

Nya Zeelands största stad Auckland är byggd på nedsläckta vulkaner och sträcker sig över 50 öar. Omgiven av hav och grönskimrande oaser är det en otroligt vacker stad. Det moderna Auckland grundades 1840 och ända sen dess har Auckland varit en internationell stad med stora influenser från både Europa och Asien. Idag bor det 1,5 miljoner människor i denna pulserande hamnstad. För dig som student finns det ett stort utbud av caféer, barer och nattklubbar. Eftersom det finns vatten överallt är Auckland också ett riktigt paradis för dig som gillar vindsurfing, kajak, surfing, segling eller andra vattensporter. Eller varför inte se på alla valar och delfiner?

Auckland kallas ”The City of Sails” tack vare läget vid havet och alla yachter och segelbåtar. Att äga en båt är i Auckland nästan lika självklart som att äga en bil och det finns över 100 stränder i närheten att spendera sina lediga dagar på.

I Auckland med omnejd finns över 80 vinodlingar, och en del av de större gårdarna har egna restauranger där man kan äta gott och avnjuta vin mitt bland druvorna. Aucklands kök håller också världsklass med de egna skaldjursspecialiteterna som går under beteckningen ”Pacific rim” på grund av sin mix av smaker från Asien och Stilla havet.

Auckland är den perfekta utgångspunkten för dig som vill upptäcka allt Nya Zeeland har att erbjuda. Härifrån kan du enkelt göra dagsutflykter och snabbt ta dig till många av Nya Zeelands sagolikt vackra platser. Varför inte vandra i regnskogen, bada i vattenfall, pröva forsränning eller åka skidor nerför snötäckta vulkaner och glaciärer?

I den här videon får du veta mer om staden Auckland. Utbildningsnivån på Nya Zeeland är riktigt hög så att studera utomlands här är både en stark merit på CV:t och en oförglömlig upplevelse.

College & Universitet

Studera i Auckland - Blueberrys utbud av skolor