Simbassäng intill havet och en lång strand i Otago, Nya Zeeland

Studera i Dunedin

Studera utomlands i Dunedin

Dunedin är en mindre stad i Nya Zeeland med ca 130 000 invånare. Trots att det inte bor så många personer här blir du inte uttråkad, snarare tvärtom! Här finns många mysiga butiker, restauranger, barer och caféer. Men framförallt finns det ett obegränsat utbud av naturupplevelser. Dunedin ligger i regionen Otago som är världskänd för sina vackra vinodlingar. Turister vallfärdar hit för att besöka olika vingårdar. Utöver att besöka vingårdar finns det också berg, fjordar, glaciärer och en vacker kust som är värt ett besök. I Dunedin finns det något att göra för alla. På en och samma dag kan du bland annat testa på surfing, kajakpaddling, skidåkning, vandring, mountainbike eller utforska djurlivet. Om du har tur kan du se den mycket ovanliga gulögda pingvinen eller den lilla kiwifågeln!

Det som kanske kännetecknar Dunedin allra mest är att det är Nya Zeelands enda riktiga studentstad! Av de 130 000 invånarna är en stor del studenter. Runt 85 % av stadens studenter kommer utifrån vilket skapar en bra grund för ett bra studentliv! University of Otago ligger mitt i Dunedin som omringas av staden. På campus finns det väldigt mycket att göra och det finns många studentföreningar att engagera sig i. Utanför campus är det också mycket aktiviteter för studenter, allt från dagsutflykter till barrundor. Om du letar efter något att göra ska du gå längs George Street som är stadens huvudgata, här finns gott kaffe och spännande barer! För att verkligen uppleva studentlivet kan internationella studenter välja att bo på ”UniFlats” där varje hus har en ”kiwi” vilket är en lokal studentvärd. Dunedin kan jämföras med svenska studentstäder som Uppsala, Lund eller Linköping!

Dunedin grundades av skottar och namnet betyder Nya Edinburgh på galliska. En fun fact är att det är den mest skotska staden som ligger utanför Skottland! Bebyggelsen runt om i staden känns mysig med många äldre hus i gammal skotsk stil. Stadens hjärta är torget ”The Octagon” som omringas av den åttakantiga gatan Moray Place och genomkorsas av George Street och Stuart Street. Här finns flera historiska byggnader och det blir centrum för många festivaler, parader, demonstrationer, sportevenemang och kungliga besök. University of Otago är ett tydligt exempel på hur den skotska stilen influerat staden. Det är landets äldsta universitet och består av en mängd vackra 1800-talsbyggnader, den främsta är registreringsbyggnaden med sitt vackra klocktorn! Universitetet har fått flera utmärkelser för att vara ett av världens vackraste campusområden.

College & Universitet

Studera i Dunedin - Blueberrys utbud av skolor