Studera utomlands i natursköna Schweiz och Geneva. Ansök via Blueberry.nu

Studera i Geneve

Studera utomlands i Geneve

Geneve är en stad i Schweiz som ligger vid södra stranden av Genèvesjön (Lac Léman). Omgivet av Alperna och Jura-bergen, har staden utsikt över den dramatiska Mont Blanc. Huvudkontoret för FN och Röda Korset ligger i staden samt att det är en global knutpunkt för diplomati och banker från hela världen. Geneve har fått en stor påverkan av Frankrike, som staden gränsar till, från språket till matkulturen och det bohemiska distriktet Carouge.

Geneve har en befolkning på cirka 200 600 personer. Staden Genève ligger i centrum av Geneves storstadsområde, känd som Grand Geneve på franska. Grand Geneve inkluderar kommunen Geneve i sin helhet samt distriktet Nyon i Kanton Vaud och flera områden i franska kommunerna Haute-Savoie och Ain. 2011 hade det samlande området Grand Geneve, med befolkning på båda sidor av landgränsen mellan Schweiz och Frankrike, 915 000 invånare. Geneves storstadsområde upplever en stadig tillväxt bland befolkningen på 1,2% per år och förväntas snart nå en miljon människor.

Sedan 1818 har ett särskilt kastanjeträd använts som officiell ”Herald of the Spring” i Geneve. Sekreteraren för parlamentet i Geneve observerar trädet och noterar dagen då trädet får årets första knopp. Det utfärdas ofta ett formellt pressmeddelande och den lokala tidningen brukar omnämna nyheterna. Eftersom det här är ett av världens äldsta register över ett träds reaktion på klimatförhållandena har forskare varit intresserade av att notera att den första knoppen har kommit tidigare och tidigare under åren. Under 1800-talet var det vanligt att trädet fick knoppar i mars eller april medan under de senaste åren har det vanligtvis varit i slutet av februari och ibland tidigare.

College & Universitet

Studera i Geneve - Blueberrys utbud av skolor