Studera i Kroatien - Studera i Zagreb

University of Zagreb

Studera till läkare på University of Zagreb

Studera på University of Zagreb, Kroatiens största universitet! University of Zagreb är ett populärt val för internationella studenter som vill studera medicin på engelska. Att klasserna är små och att varje student får mer lärarledd hjälp är endast några av anledningarna till dess popularitet. Universitetet grundades redan 1669 och består idag av 29 fakulteter och däribland den medicinska fakulteten där utbildningarna till läkare, tandläkare och veterinär som skolan erbjuder tillhör. Den medicinska fakulteten har idag över 25 000 utexaminerade och har ett flertal internationella medicinska partnerskolor. Det är endast läkarutbildningen som ges på engelska.

Läkarprogrammet på University of Zagreb uppfyller både amerikanska (USMLE) och EU-standard vilket säkerställer utbildningens goda kvalitet. För dig som blivande läkare är detta universitet en perfekt startplats på din medicinska karriär! Här får du förutom en minnesvärd studietid utomlands även en internationell erkänd examen i världsklass!

University of Zagreb | Wilco Project

4 skäl att studera på University of Zagreb

  • Största och äldsta universitetet i Kroatien
  • Läkarprogrammet uppfyller både den amerikansk (USMLE) och EU´s krav
  • Mindre klasser och därmed mer hjälp från lärare
  • Promenadvänlig stad med närhet till allt

 

PreMed – tar dig in på medicinutbildningar

Läs om Blueberrys PreMed här

Välkommen och DOBRO DOŠLI!

University of Zagreb ligger i Kroatiens huvudstad Zagbreb som är känt som den gamla staden men den unga andan. Kroatien är ett litet land men står för flera medicinska innovationer, som till exempel fingeravtrycket som tillhör grenen rättsmedicin och även framtagningen av antibiotikan Azitromycin som idag är ett vanligt läkemedel för att behandla bland annat lunginflammation. Campuset har flera byggnader över hela staden. men ingen fara, i välkomstbrevet av skolan får du mer information om vilka studier som bedrivs i de olika byggnaderna. Det är även enkelt att ta sig runt i Zagreb till fots men de har även ett väl etablerat spårvagnssystem. Under de tre första åren studerar du på skolans huvudcampus och läser de teoretiska ämnena. I området runtomkring campus finns även flera caféer när energinivån blir låg och behöver fyllas på med både socker och koffein.

Äldsta, mest respekterade och största institutionen som erbjuder medicinska studier i Kroatien

Universitetet använder sig av innovativa metoder i sin pedagogik i form av problembaserat lärande (PBL) och undervisning i små grupper. I de teoretiska ämnena brukar grupperna vara om 8 studenter och i de kliniska oftast enbart 4 studenter, vilket innebär att varje student får mycket hjälp av läraren och ger dig bra förutsättningar att klara studierna. University of Zagreb ger mer än 5500 timmar lärarledd lektionstid under dina studieår och har även upp till 15% valbara kurser, om du är intresserad av att fördjupa dig i något medicinskt ämne såsom t ex plastkirurgi. Fakulteten har även flera besökande gästföreläsare och professorer årligen, som föreläser och inspirerar skolans medicinstudenter. Gästföreläsarna kommer från olika länder och sjukhus och bland dessa finns professorer från Karolinska sjukhuset i Stockholm.

Flera partneravtal med skolor världen över

För undervisningen i de kliniska ämnena har studenterna valmöjligheten att praktisera på sjukhusen i Kroatien eller utomlands på några av universitetets många partneravtal med skolor världen över. Detta innebär att du har möjligt att prova att utöva de kliniska ämnena i andra länder än Kroatien och till och med i Sverige. Under det sista året när du utför så kallade ”clinical rotations”, praktiserar du dina kunskaper ute på sjukhus under en 12-veckors period, även här har du chans att jobba utomlands eller självklart stanna kvar på de kroatiska sjukhusen.

Bli inspirerad av följande video från universitet:

Utbildningar på University of Zagreb

I samarbete med University of Zagreb erbjuder Blueberry dig följande utbildningar:

  • Läkare, allmän medicin (6 år) – Doctor of Medicine (M.D.)

Läs mer om utbildningarna på University of Zagreb. 

Spana in University of Zagreb i sociala medier:

Facebook
Instagram
Youtube

Vi hjälper dig inför dina medicinstudier

    Victoria profilbild     Alexia

Kontakta oss!

alexia@blueberry.nu
08-121 566 53

Studera i Zagreb

Se vad staden har att erbjuda dig under din studietid.

Läs mer
Studera i Zagreb

Studera i Kroatien

Här hittar du information och tips för dig som planerar att studera här.

Läs mer

Hej! Hör av dig till oss så svarar vi på dina frågor om utlandsstudier.

Alexia Holse, Blueberry

Påbörja din ansökan

Skicka in din ansökan till Blueberry så kontaktar vi dig så fort vi kan. Vi går sedan vidare med ansökan till skolan, självklart helt kostnadsfritt.

Påbörja din ansökan