Lettland

Studera i Riga

Studera till läkare eller tandläkare i Riga

Lettlands huvudstad Riga är välkänd för sitt studentliv och hit kommer internationella studenter från flera delar av världen, bland annat för att studera medicin på Riga Stradins University. Skolan har en massa klubbar på campus för dig som student att gå med i och anordnar mycket aktiviteter efter skoltid. För den sportintresserade finns det chans att bland annat gå med i skolans basketlag, cheerleading team eller möjlighet att spela tennis. Riga är fullt av härliga barer, mysiga caféer och populära nattklubbar där priserna ligger i linje med en studentbudget. I Riga har du aldrig en tråkig stund som student!

Staden ligger nära kusten vilket ger möjlighet till sol och bad under årets varma månader. Sandstränderna sträcker sig otroliga 50 mil längs havet.
I området Jurmala som ligger några mil utanför Riga finns mängder av badorter. Jurmala är även omtalat för sina lyxiga span där priserna är betydligt lägre än i Sverige, vilket gör att många passar på att unna sig ett besök.

Riga är välkänd för sin historiska arkitektur och ett besök i gamla stan är ett måste för den kulturintresserade. Här strosar du runt på idylliska kullerstensgator bland mäktiga byggnader, charmiga hus och populära sevärdheter. Byggnaderna utmärker sig med sin stil i Jugend anda som verkligen är en fröjd för ögat.

Ett annat område att besöka i Riga är den hippa och mer bohemiska gatan Miera Lela som bjuder på en stor valmöjlighet av barer, caféer och butiker. Shoppingutbudet är mycket bra och i staden finns flera gallerior där du kan fynda kläder och skor från både stora kedjor, exklusivare märken och lokala butiker. Ett stort tips är att besöka Rigas omåttligt populära matmarknad, dit 50 000 personer dagligen kommer för att handla bland annat kött, fisk, närodlade grönsaker och smarriga bakverk av hög kvalité till mycket förmånliga priser.

College & Universitet

Studera i Riga - Blueberrys utbud av skolor