Studera i Kaunas

Studera i Kaunas

Studera till läkare i Kaunas

Kaunas är Litauens näst största stad med drygt 300 000 invånare, belägen i södra Litauen. En mycket vacker stad där de två floderna Njemen och Neris möts. Som student i Kaunas finns det mycket att göra och upptäcka!

Med flera av landets främsta universitet belägna i staden har Kaunas studentliv ett gott rykte. Här finns många internationella studenter och på populära medicinskolan LSMU studerar ett stort antal svenska studenter. De allra flesta som bor i staden pratar bra engelska vilket gör kommunikationen enkel! Kaunas har ett bra utbud på restauranger, barer och caféer till mycket förmånliga priser för dig som student. Vill man ut och dansa är staden känd för sitt pulserande nattliv!

Basket är en omåttligt populär sport hos Litauer. I Kaunas kan du se hemmalaget Zalgiris spela i mäktiga arenan vid namn Zalgiro Arena, som är den största i hela baltikum. Stämningen och glädjen i arenan är ett måste att uppleva live! Arenan ligger centralt i Kaunas precis vid floden Njemen som sträcker sig genom Ryssland, Belarus och Litauen. Zalgiro Arena har ett fantastiskt läge med en mycket vacker utsikt över floden.

För den kulturintresserade har Kaunas massor av sevärdheter att utforska! Här finns 40 museer att besöka och många vackra byggnader från 1910. Staden är dessutom utsedd som europeisk kulturhuvudstad 2022. Lokalbefolkningen här är väldigt välkomnande och öppna för dig som vill ta del av den Litauiska kulturen.

College & Universitet

Studera i Kaunas - Blueberrys utbud av skolor