Jag valde att studera utomlands för att jag ville ha en personlig resa i både kropp och själ!

Edmonds Community College ligger i natursköna Seattle och Washington State. Isak började studera på Edmonds Community College för att Seattle liknar Sverige. Han lockades av naturen, Seattles miljö och stannade för känslan och samhället. Ett stort plus var också att Isak har kompisar i Seattle som kunde visa honom runt i Seattle och städerna i närheten!

Studera utomlands i Seattle, USA. Studera på Edmonds Community College och ansök via Blueberry.nuEdmonds Community College…

skulle jag beskriva som en lite mindre skola med en väldig säker grund i deras ideologi! Lärare och vuxna på ECC prioriterar vad vi studenter tycker och tänker, hur vi är som personer och våra sociala kontakter både med varandra men också med omvärlden. Under min studietid bodde jag i en studentlägenhet och delade rum med en annan student. Det var en otrolig upplevelse att bo så som jag fick göra! Till ECC skickar studenter in var och hur de helst vill bo och sedan sammanställer de och fixar ihop studenter till boenden som passar deras önskemål.

Utlandsstudier vid Edmonds Community College som Isak, läs hans historia här.

En vanlig skoldag…

består av en promenad till campus ifrån lägenheten, jag läser för tillfället två ämnen och har då lektioner på förmiddagen. Sedan tillbringar jag oftast min lunch med några kompisar som jag har träffat här i Seattle. Vi äter lunch antingen i köket eller i ”the gaming room”, som finns vid min studentlägenhet. Till sist har jag en sista lektion och sen blir det en promenad hem för att göra läxor. När jag är klar med läxorna spenderade jag ofta tid med mitt skapande på datorn. Ibland går jag ut till city center i Lynnwood, Edmonds eller över fjorden till Poulsbo för att träffa kompisar. Min fritid är inte så spännande som jag försöker beskriva, men det är bland annat mycket spelande och skapande som inkluderar animationer och programmerande på min fritid!

Utlandsstudier vid Edmonds Community College som Isak, läs hans historia här.

Tre absolut måsten…

när du är i Seattle är att besöka Sakura-Con, det håller på en gång per år under våren i Seattle. Sedan måste man besöka Gamework, det är en jättestor Spel Arcade affär. Jag har aldrig varit på ett liknande ställe innan så det var en upplevelse! Poulsbo är också en viktig plats att besöka, det är en liten stad på andra sidan fjorden ifrån Edmonds. Poulsbo har en skandinavisk historia då det under 1880-talet var skandinaver som först bosatte sig här efter deras resor över Atlanten. Staden känns som en liten by i Sverige med söta färgglada hus och marknader som jag älskade!

Mitt bästa minne är när jag fick fira Thanksgiving hos en kompis familj! De bjöd in mig utan att jag förväntade mig det och vi hade sen en otroligt rolig tid och jag fick självklart äta mycket god mat!

Studera i Seattle i USA på Edmonds Community College

Jag använde Blueberry…

för de hade det bästa rekommendationerna när jag gjorde min research. Jag är inte någon som tar första bästa valet utan jag vill ha en stabil grund att stå på och är otrolig tacksam över Blueberrys hjälp och service! Mitt tips till andra studenter är att vara ute i god tid och verkligen känna ”Jag vill göra det här, jag vill studera utomlands!”. Om det är en sista minuten plan kommer du få det besvärligt.

Mina planer efter mina studier är dock fortfarande en aning blankt, men det är upp till mig själv att färglägga min bild. Jag skulle vilja flytta till Lynnwood eller Poulsbo i framtiden, men jag behöver jobba på det så tiden känns rätt!

Vad härligt Isak, man hör verkligen att du trivs i Edmonds! Vill du göra som Isak och upptäcka Seattle? Ansök till Edmonds Community College idag! Blueberry hjälper dig hela vägen!

Johanna Geidebäck

Previous Digital Media Coordinator