Studera i USA i Seattle på blueberry.nu

Studera i Seattle

Studera utomlands i Seattle

Seattle är den största staden i delstaten Washington på västkusten och kallas ibland för ”The Emerald City” (Smaragdstaden). Det är tack vare den gröna och vackra naturen runt staden och överflödet av grönområden inne i Seattle.

Seattle kanske inte kan skryta med flest soltimmar eller högst temperatur i USA. Men för dig som söker något annat än de vanligaste utlandsstudie-resmålen får du i Seattle en oslagbar kombination av gemytlighet, naturlig skönhet och en stad full av liv och härliga människor precis vid havet. Seattle är lätt att förälska sig i! Här hittar du både skyskrapor och små gränder med barer, caféer, marknader och shopping. Skidåkning och vildmark med hisnande naturupplevelser finns runt hörnet.

Här finns massor av sevärdheter som exempelvis Space Needle med magnifik utsikt över staden, den karaktäristiska fiskmarknaden Pike Place Fish Market och Olympic Sculpture Garden, ett riktigt häftigt utomhusmuseum. Seattle har också en av de bästa kultur- och musikscenerna i hela USA och det var till exempel här musikstilen Grunge en gång föddes. Visste du att både Nirvana, Foo Fighters och Pearl Jam kommer från Seattle?

Seattle kallas också ”Capital of Coffee”. Det här är staden där Starbucks Coffee en gång startades och kaffet på stadens många caféer görs med stor passion. Grey’s Anatomy, Frasier och Sleepless in Seattle är dessutom bara några av många tv-serier och filmer som spelats in i Seattle. Som om inte det vore nog kommer även Microsoft från Seattle!

I Seattle får du ta del av den vilda nordamerikanska naturen och inte långt ifrån stadskärnan kan man ta del av massor av många spännande upplevelser. Vad sägs om en dagsutflykt över sundet Strait of Juan de Fuca där man har chans att se späckhuggare i sin naturliga miljö? Kanada och Vancouver ligger dessutom endast drygt 20 mil norrut.

Ta chansen att studera utomlands i en av USA:s utan tvekan trevligaste och vackraste städer!

College & Universitet

Studera i Seattle - Blueberrys utbud av skolor