Studera i Tampa

Studera utomlands i Tampa

Med en befolkning på nära 20 miljoner invånare är Florida en av de största och mest folkrika delstaterna i USA. Här finns invånare från jordens alla hörn, vilket gör staden extremt levande och färgstark. Detta är något som återspeglas i stadens konst, musik, mat och arkitektur. I den västra delen av Florida finner vi Tampa. Med sina 388 000 invånare hamnar den på 53e plats över USA:s största städer. Tampa ligger beläget precis vid vattnet, med närhet till mexikanska golfen och den välkända stranden Tampa Bay. Tack vare det subtropiska klimatet är temperaturen oftast hög och på somrarna kan det bli upp till 30-35 grader om dagarna. Vintrarna är milda och temperaturen ligger under vinterhalvåret på ca 20 grader. Här kan du alltså njuta av ett dopp i havet, året runt. 

Trots det varma klimatet är sport och framförallt hockey en viktig del av stadens kultur. Många av stadens invånare hejar såklart på hemmalaget Tampa Bay Lightning. Får du chansen att gå på en match kan vi varmt rekommendera att du gör det. Sportupplevelser i USA är något utöver det vanliga och stämningen är nästan alltid på topp! 

Vidare är Tampa en stad med ett bra utbud av trevliga restauranger och butiker. Med tanke på närheten till havet finns det goda möjligheter att åka ut med båt och se staden och dess närområden från havs. Invånarna här är väldigt öppna och välkomnande och som nyinflyttad kommer du snabbt komma in i samhället och den amerikanska kulturen. 

För den som vill se mer av Florida kan man besöka andra välkända städer såsom Fort Lauderdale, Key West, Miami och Orlando. Florida är som många vet väldigt känt för sina långa fina sandstränder och gigantiska nöjesparker. För dig som vill utforska mer av delstaten rekommenderar vi verkligen att du tar chansen till att göra det under tiden du studerar här! 

College & Universitet

Studera i Tampa - Blueberrys utbud av skolor