Återigen har ett av Blueberrys mest populära val, Santa Barbara City College  blivit utsedd till USA:s bästa Community College av Value Colleges – som varje år rankar de bästa college-skolorna i landet. Staden Santa Barbara ligger i södra Kalifornien, bara ett par timmars bilfärd norrut från Los Angeles, och tar varje år emot hundratals svenskar om vill bo och studera i det drömlika lilla samhället och dess populära college.

Skolan har under flera år legat i toppen av de flesta rankningar som presenterats kring USA:s eftergymnasial skolsystem och årets utmärkelse är bara ännu ett bevis på att Santa Barbara City College fortsätter att erbjuda högkvalitativa kurser till ett bra pris i en av USA:s kanske vackraste städer.

Value Colleges ranking baseras på faktorer som årlig kostnad, avkastning för studenten, generellt rykte och tillgängligheten av online-kurser. Bland de topp-tio rankade skolorna återfanns Community Colleges från både Arizona och Texas men det var klart Kalifornien som dominerade topplistan, däribland Blueberrys colleges i norra Kalifornien Foothill College & De Anza College som hamnade på en 6:e respektive 7:e plats

Läs mer om Santa Barbara City College här.

Anton Berner

Previous Marketing Manager