Bachelor Degree i USA på Michigan State University på blueberry.nu

Ta en Bachelor Degree utomlands

Studera till en Bachelor utomlands – vad innebär det?

En Bachelor’s Degree utomlands motsvarar en svensk kandidatexamen. Oftast omfattar en Bachelor’s Degree 3 eller 4 års heltidsstudier i ett specifikt program på kandidatnivå. Förkunskapskraven och intagningspoängen kan vara väldigt olika beroende på vilket college eller universitet du vill studera på. Generellt sett behöver du dock inte ha studerat någonting utöver gymnasiet för att läsa en Bachelor’s Degree.

Här är en sammanfattning av hur Bachelor’s Degrees fungerar i olika länder. Du får också tips på vilka college och universitet som erbjuder riktigt bra Bachelor’s Degrees.

Bachelor’s Degree i USA och Kanada

I USA är en Bachelor oftast 4 år lång. Du kan då välja mellan att läsa hela din utbildning på ett universitet eller att läsa 2 år på College och de 2 sista åren på ett universitet. Detta är populärt bland amerikanarna själva eftersom det ofta blir betydligt billigare. Blueberry har nära samarbeten med ett antal college som har avtal med många universitet och som hjälper dig söka vidare efter de 2 första åren. På Santa Monica College och Santa Barbara City College i Kalifornien i USA kan du söka en Associate Degree för att sedan göra en transfer till ett University med hjälp av SMC eller SBCC för att läsa klart en Bachelor’s Degree. På så sätt blir din utbildning billigare och det blir enklare att komma in på ditt önskvärda University som du sedan kan få ut din Bachelor Degree från. Det här är även ett sätt att komma in på högt rankade universitet som exempelvis UCLA och University of California Berkeley.

Våra universitet och college som erbjuder Bachelor’s Degrees

Bachelor’s Degree i Australien, Nya Zeeland och Asien

Det tar 3 år för att få en Bachelor Degree i AustralienNya Zeeland och Asien. Oftast läser man hela utbildningen på ett universitet, men du kan även välja att läsa yrkesinriktade utbildningar via yrkeshögskolan TAFE (Technical and Further Education). Då kan du som regel tillgodoräkna dig studierna om du vill gå vidare och ta en hel Bachelor. Via Blueberry kan du studera på TAFE Queensland.

För dig som inte har tillräckliga betyg för att komma in på universitet finns också alternativet att du läser på ett år på ett college som exempelvis Edith Cowan College, Griffith College och UTS College och sedan gör en transfer till ett universitet.

För dig som har läst KY/YH i Sverige kan du i Australien läsa en Top-up Degree så att din studietid blir kortare än 3 år. Du kan läsa mer om det här!

Våra universitet och college som erbjuder Bachelor’s Degrees

Bachelor’s Degree i Europa

Bachelor´s Degrees i Europa är vanligen 3 år och de flesta läser hela utbildningen på universitet. För dig som har läst KY/YH i Sverige kan du i England och Irland läsa en Top-up Degree så att din studietid blir kortare än 3 år. Du kan läsa mer om det här!

Våra universitet och college som erbjuder Bachelor’s Degrees

Blogginlägg – Martina pluggade Bachelor i Australien!

Jag valde att studera på AIT för att det är en väldigt tech fokuserad skola. Dessutom erbjuder dem att göra sin Bachelor på 2 år istället för 3

Läs inlägget!
Student på AIT i Sydney

Blogginlägg – Filippa studerar International Studies på Hawaii

Klasserna är väldigt små, vilket gör att professorerna faktiskt vet namnet på en och de har tid för alla sina studenter.

Läs inlägget!

Osäker på vilken typ av utbildning som passar just dig? Kontakta oss med dina frågor eller boka in en gratis studierådgivning!

Kontakta oss