Alicante

Studera på en språkskola utomlands

Studera på en språkskola genom Blueberry

Vill du förbättra dina språkkunskaper i landet där språket talas? Att studera på en språkskola utomlands är en spännande och berikande erfarenhet som ger dig möjligheten att fördjupa dig i ett nytt språk och kultur samtidigt som du skapar minnen för livet. Vi på Blueberry erbjuder språkskolor i Spanien, Frankrike, England, Italien, Costa Rica, Japan och Sydkorea. Vi är officiella representanter för de språkskolor vi samarbetar med, vilket innebär att vi är en mellanhand mellan skolan och dig som student. Vi hjälper dig kostnadsfritt med studierådgivning och hela ansökningsprocessen inför dina språkstudier utomlands.

Såhär funkar det att söka till en språkskola i 4 enkla steg:

1. Utforska utbudet av olika språkskolor och boka in en kostnadsfri studierådgivning

Vet du vilket land du vill studera i eller vilket språk du vill studera? Kolla in utbudet av våra språkskolor nedan för att se vad som matchar det du söker.

Kanske vet du inte var du vill studera? Oavsett om du vet var du vill studera eller inte, rekommenderar vi att du bokar in en studierådgivning. Vi hjälper dig då med alla dina funderingar och förklarar hur allt fungerar. Om du väljer att ansöka får du gratis hjälp med hela ansökningsprocessen, allt från CSN, försäkring, visum (om så krävs) till hjälp med boende, med mera.

2. Skicka in ansökan till den språkskola du vill studera på

När du bestämt dig i ditt val av skola, skickar du in din ansökan genom att gå in under fliken språkresor på Blueberrys hemsida. Sedan klickar du in på den språkskola du vill ansöka till och går in under fliken ansökan i menyn. Där fyller du i ansökningsformuläret för att vi på Blueberry ska få in dina uppgifter i vårt system.

3. Skicka in dokument till oss på Blueberry – vi guidar dig genom hela ansökningsprocessen

När vi mottagit din ansökan får du en personlig kontaktperson på Blueberry som ger dig instruktioner om vilka dokument som du behöver skicka in till oss för att vi ska kunna gå vidare med din ansökan till den språkskola du vill studera på. Under hela processen hjälper vi dig steg för steg, så att allt sker i rätt tid och på korrekt sätt enligt skolans riktlinjer.

4. Ansökningsbesked!

Du får ett antagningsbesked från din språkskola. Nu är du redo att boka din flygresa och se över försäkring för dina studier. Vi kan hjälpa dig att teckna en bra försäkring som ger dig fullgott skydd under dina språkstudier.

Dessa språkskolor kan du studera på genom Blueberry:

Observera att om du vill studera en språkkurs på universitet finns ett brett utbud av andra skolor att välja mellan. Boka gärna in gratis studievägledning här för vägledning i ditt val av skola.

FAQ – Studier på språkskola utomlands

Vilka är fördelarna med att studera på en språkskola utomlands?

Att studera på en språkskola utomlands innebär en rad fördelar som kan påverka både ditt personliga och professionella liv på positiva sätt. Här är några av de främsta fördelarna:

  • Språkinlärning: Att studera i ett land där språket talas dagligen ger dig en unik möjlighet att snabbt förbättra din språkförståelse och förmåga att kommunicera på det språket.
  • Kulturell fördjupning: Genom att bo i ett annat land får du en djupare förståelse för kulturen, traditionerna och livsstilen. Det gör det möjligt för dig att öka din kulturella förståelse och bredda ditt globala perspektiv.
  • Nätverk och internationell erfarenhet: Du kommer att träffa vänner från olika delar av världen och skapa internationella kontakter som kan vara värdefulla för din framtid.
  • Personlig utveckling: Att studera utomlands kan vara en utmanande och berikande upplevelse som hjälper dig att utveckla självständighet, självförtroende och problemhanteringsförmåga.
  • Förbättra din akademiska och yrkesmässiga karriär: Om du studerar ett språk i dess hemland kan detta ge dig en konkurrensfördel när det gäller att söka jobb eller vidareutbilda dig inom området. Det visar att du är engagerad i att behärska språket.
  • Äventyr och minnen: Att studera utomlands är en möjlighet att utforska en ny plats, prova nya maträtter, besöka spännande platser och skapa minnen som kommer att vara med dig resten av livet.

Sammanfattningsvis så är studier på en språkskola utomlands en rolig och givande upplevelse som ger dig en mängd fördelar både på ett personligt och professionellt plan.

Vad är skillnaden mellan en språkskola och att läsa språk på college/universitet?

Språkskolor fokuserar på språkinlärning med varierande nivåer och intensitet, medan college/universitet erbjuder bredare kurser inklusive kultur och litteratur. Språkskolor har kortare, flexibla program, vilket innebär att du oftast kan välja mellan ett flertal kursdatum, samt hur länge du vill studera. På universitet studerar du vanligtvis minst en termin, ca 4-5 månader även när du endast väljer att läsa språk. På en språkskola har du även generellt sett mindre klasser med mycket interaktion, medan universitet ofta kan ha större klasser och ett mer akademiskt fokus.

Kan jag få CSN för studier på en språkskola?

Precis som för studier på universitet kan du söka CSN för dina språkstudier. Däremot finns vissa riktlinjer sett till studietid och ålder som påverkar din möjlighet till studiemedel. Läs mer om hur CSN fungerar för språkresor här.

Andra funderingar om språkstudier utomlands?

 

Läs mer om språkresor här
Malaga i Spanien

Vill du boka studierådgivning?

 

Boka gratis studierådgivning här