Bil uppifrån kör i australiens bush

Vad innebär utbytestermin?

Utbytestermin som del av en svensk universitetsutbildning

Många av Blueberrys studenter studerar redan på universitet eller högskola i Sverige och väljer att göra utbytestermin utomlands. Vanligen studerar man då en eller två terminer och tillgodoräknar sig kurserna i sin svenska examen. En utbytestermin kan du göra både på kandidat- eller masternivå beroende på vilken nivå du är behörig till.

Att studera en utbytestermin utomlands som utbytesstudent

Som utbytesstudent är det ofta viktigt att veta att det går att tillgodoräkna sig alla kurser i sin svenska utbildning. På vissa av universiteten kan du bli garanterad kurser i förväg, på andra universitet väljer du ut kurser först när du är på plats på universitet och får då bekräftat vilka kurser du får studera. Vanligen läser du mellan 4-5 kurser för att få 30hp men väljer ut ca 6-9 kurser för att ha extra ifall någon kurs skulle bli otillgänglig. Läs mer om att vara utbytesstudent här.

Hur kan Blueberry hjälpa dig som vill göra en utbytestermin?

Blueberry har god erfarenhet av att hjälpa studenter som redan läser på eftergymnasial nivå i Sverige och som vill tillgodoräkna sig sina studier i sin svenska examen. När du bokar in en gratis studievägledning med en rådgivare på Blueberry kan vi hjälpa dig att se över vilka kurser som kan vara lämpliga att välja för att du ska ha bäst chans att få tillgodoräkna dessa i din svenska utbildning. För att veta säkert i förväg att du kommer få tillgodoräkna dig kurserna du vill studera rekommenderar vi att du ser till i förväg att de kurser du planerar att välja på det utländska universitetet blir godkända av ditt hemuniversitet. Detta kan du enkelt kolla med en studievägledare på din nuvarande skola.

Det finns vissa fördelar med att ansöka till utbytestermin genom Blueberry som free mover framför att gå genom ditt universitet om den möjligheten finns. En är att vi har ett stort utbud av universitet och kan hjälpa dig få en plats just där du helst vill studera, nästan oavsett var i världen! En annan fördel är att du får hjälp med val av kurser och att du har god chans att bli antagen dit du vill.

Våra college och universitet där du kan göra utbytestermin

Asien

Australien

Costa Rica

England

Frankrike

Irland

Kanada

Nya Zeeland

Spanien 

USA 

Blogginlägg – Ingenjörsstudenten Simon gjorde utbytestermin på Borneo!

Eftersom Swinburne University of Technology är en australiensisk skola med ett campus i Malaysia så är all utbildning på engelska och av hög kvalité.

Läs inlägget!

Blogginlägg – En sagolik studietid på International College of Management

Vad gör man på fritiden när man studerar 5 minuter från Manly Beach? Hänger på stranden såklart!

Läs inlägget!

Osäker på vilken typ av utbildning som passar just dig? Kontakta oss med dina frågor eller boka in en gratis studierådgivning!

Kontakta oss