Mitt namn är Anton Berner och jag arbetar som marknadsansvarig på Blueberry College & Universitet. Innan jag slutade upp här hade jag nöjet att läsa två år på California State University Long Beach, ett universitet i södra Los Angeles. Mina bästa minnen i livet kommer från min studietid på Long Beach State och jag skulle varmt rekommendera skolan till den som vill studera i USA. Vad är det då som gör Long Beach State till en så grym skola för svenska studenter? Nedan har jag listat mina 12 främsta anledningar till varför du borde söka till CSULB, och varför du inte kommer att ångra dig!

1. Vädret

CSULB Tennis courts

Det är inte mycket som slår klimatet i Södra Kalifornien, eller So-Cal som befolkningen söder om San Louis Obispo kallar regionen. Long Beach ligger ca. 20 minuter söder om Los Angeles med bil och bjuder på 325 soldagar om året. Vad sägs om 15 grader i december och 35 grader i augusti?

2. Campuset

Skolbiblioteket på Long Beach State

Skolområdet på Long Beach State är som taget ur en amerikansk college-film. Det finns verkligen allt på skolans campus, och det är gigantiskt! Under mina två år på skolan så var det sällan jag lämnade campus eftersom det käändes som en egen liten studentstad och det gick att hitta det mesta. Oavsett om du vill – gå på bio, hänga på mysiga barer, spela bowling, gå på idrottsmatcher, gymma, plugga, poolhänga, gå på restaurang, gå med en studentförening eller bokklubb, gå på spelningar – så finns det garanterat att hitta på campus! Är du ute efter ett levande campus med massor av aktiviteter, då är Long Beach skolan för dig.

3. Professorerna

Business Marketing-professor Michael Tomlin

Lärarna på CSULB är några av de mest kompetenta och passionerade professorerna i Kalifornien och en av de främsta anledningarna till att skolan är så populär. Ovanför ser ni min professor i Marketing Promotion Strategies, Michael Tomlin. I hans klass fick vi lära oss hur man planerar och genomför en marknadsföringsplan inom nöjesindustrin. Vi fick bland annat arbeta fram promotion-aktiviteter för de senaste Hollywood-filmerna och nysignerade artister på Universal och Sony Music.

4. Stranden

Long Beachs strand kommer garanterat att vara uppskattat under din studietid

Long Beach har inte fått sitt namn av en slump. En 15 minuters cykeltur från skolan tar dig ner till den längsta stranden du någonsin sett. Jag brukade köra en löprunda här nere varje morgon men det är också perfekt för yoga-sessions, cykelturer, in-lines, longboard, volleyboll och självklart sol & bad också!

5. Festerna

Ok, den som säger att hen inte delvis studerar i USA för att få uppleva alla otroliga college-fester är en lögnare. På Long Beach State finns det alltid en college-fest att gå på och alla är välkomna. De flesta sororities (tjej-föreningar) och fraternities (kill-föreningar) anordnar många temafester under terminen, där krävs det oftast att du känner någon eller har en inbjudan. Men du behöver inte nödvändigtvis gå till en studentförening för att hitta en bra fest. Området kring campus är fullt av studentlägenheter och villor som gärna välkomnar dig som gäst på deras studentfest.

6. Mångfalden

En av sakerna som jag uppskattade väldigt mycket var mångfalden på CSULB. Jag lärde känna vänner från alla möjliga bakgrunder, länder, etniciteter etc. Med 56% kvinnor, 40% Latino, 23% Asiater, 20% Vita, 6% internationella och 4% Afroamerikanska studenter är Cal State Long Beach ett av de mest mångkulturella universiteten i USA.

7. Basketlaget

Allsvenskan i all ära, men du har inte varit på en riktig idrottsupplevelse förrän du deltagit i hejarklacken till ett universitetslag. Long Beach har ett av de bästa basketlagen i USA som spelar i division 1 av NCAA (amerikanska college-ligan) och studenterna på CSULB är otroligt stolta över sitt lag. Vill du ha något sjukt kul att göra på en veckodag och få en paus ifrån böckerna? Då ska du gå på en basketmatch på campus!

8. Staden

Ja, Long Beach ligger bara någon halvtimma utanför Los Angeles och det är många som väljer att studera på CSULB av just den anledningen. Men du kommer inte att åka in till Venice Beach, Hollywood eller Santa Monica varje dag, mest för att trafiken in till LA ofta är minst sagt frustrerande. Men oroa dig inte, staden Long Beach har otroligt mycket att erbjuda i form av shopping, mat, stränder, kultur, mångfald, och otroliga stadsdelar som kommer att berika din vistelse. Ta en titt på videon ovan för ett smakprov på allt som staden är.

9. Hiphopen

Jag är ett stort hiphop-fan och Long Beach är hemstaden till några av de bästa rapparna på västkusten. Invånarna i Long Beach är extremt stolta över profiler som Snoop Dogg, Warren G, Nate Dogg (RIP), Butch Cassidy mm. Ett av de hetaste namnen inom hiphop just nu, Vince Staples, är även han uppvuxen i Long Beach.

10. Skolgymmet

Vad sägs om ett gym, mitt på campus, som erbjuder styrketräning, cardio, löpbana, basketplaner, klättervägg, pooler, beach-volley, och otaliga salar med grupp-pass. Det kan bli verklighet om du är student på CSULB.

11. Walter-Pyramiden

Mitt på campus hittar du Walter Pyramid, en av USAs största pyramider. Det är också här basketlaget spelar sina hemmamatcher.

12. 2nd Street

Vill du ta ett break från campus och gå ut och ta några drinkar eller äta gott med dina vänner? Då ska du gå ner till 2nd Street som ligger några kilometer från skolområdet. Jag rekommenderar Open Sesame för god libanesisk middag, efterrätt på Bella Gelato och sen drinkar/utekväll på Legend’s Sports Bar!  Glöm inte att du måste ha fyllt 21 för att köpa alkoholhaltiga drinkar i USA :)

 Vill du studera på CSU Long Beach. Kom igång med din ansökan idag.

Läs mer och ansök!

 

 

 

 

Anton Berner

Previous Marketing Manager