Mitt namn är Michaela Lidnert och jag har alltid drömt om att resa och att under någon tid i livet få bo utomlands. När jag hade jobbat ett år efter gymnasiet ville jag sätta mig på skolbänken igen, men jag var inte riktigt redo att påbörja en hel utbildning. Jag ville göra något kul, något spännande som var utanför min trygghetszon, och då började jag fundera på att studera ett år utomlands. Jag hittade Blueberry och började skrolla igenom skolorna som fanns i USA och fastnade direkt för Santa Barbara City College. Jag älskar Kalifornien och det kändes tryggt med en mindre stad, men samtidigt som en fantastisk upplevelse med mycket att se, så jag sökte direkt.

Allt gick supersnabbt i ansökningsprocessen och jag hittade mina tre roomies via Blueberry’s Facebook-grupp för de som går på SBCC, något jag är väldigt tacksam för. Vi fyra klickade direkt och fick chansen att träffas innan avresan på Blueberrys avrese-event några månader innan vilket var superkul. Det var en trygghet att redan innan ha några att dela sina tankar med innan man åkte, för de kände ju precis som jag gjorde eftersom de var i samma situation.

Dagen jag skulle ta med mitt liv i två resväskor och åka iväg var nog den läskigaste men mest spännande dagen i mitt liv. Jag satte mig för första gången någonsin helt ensam på ett flyg, ett flyg som skulle ta mig till andra sidan Atlanten och till ett helt ”nytt” liv. Jag har aldrig varit så nervös som jag var den dagen, men jag är så stolt över att jag faktiskt vågade ta steget ut i världen, för det var ju det jag alltid drömt om.

Här bor jag under palmerna, bokstavligen haha…

Väl framme i Santa Barbara gick det ganska snabbt att ställa om, trots att det var en stor omställning att flytta till ett annat land, klimat och kultur, men det var nog för att jag direkt trivdes så oerhört bra och att allting var så nytt. Jag älskar att bo i värmen och människorna i USA är så öppna och pratglada vilket jag tycker är så himla härligt!

Jag var supernervös min första dag på college, (helt i onödan, haha). College är superkul och jag trivs verkligen så bra i skolan. Jag läser Study Abroad-programmet och det bästa med det är att man kan blanda kurser hur man vill! Under hösten har jag läst management, public speaking, engelska samt global studies och alla kurser har varit bortom min förväntan, så jag ser väldigt mycket fram emot att i vår få testa på några fotokurser och marketing. Jag kan inte säga annat än att jag älskar SBCC, jag har hittills haft fantastiska lärare, lärt känna andra studenter från överallt i världen och lärt mig så otroligt mycket. Jag kan heller inte låta bli att nämna hur fint skolans campus är. Den amerikanska fotbollsplanen ”La Playa” med palmer och havet i bakgrunden…dröm.

La Playa Stadium på SBCC.

Havsutsikten från campus.

När vi inte är i skolan hänger vi på stranden (solen är nog det bästa med att bo i Kalifornien, vi hade endast fyra regndagar under hela höstterminen), strosar runt på Santa Barbaras huvudgata ”State Street”, går på Bargain-Tuesday-bio/Taco-Tuesday, åker på roadtrips till Los Angeles som ligger ca två timmar bort, går på promenader vid havet eller äter pizza på stranden i solnedgången, hikear i bergen, går på collegefester, åker på båtturer i Stilla Havet för sol, bad & delfiner(!!!), och äter alldeles för mycket crêpes på Rockin’ Yogurt, haha. Med andra ord finns det väldigt mycket roligt att hitta på och ingen dag är den andra lik.

 

Såhär kan en vanlig eftermiddag se ut…

Eller pizza på stranden med mina roomies…

Eller varför inte åka ut på drömmigaste båtturen och se delfiner?

Jag föll direkt för Santa Barbara, det är för mig världens finaste och mysigaste lilla stad och jag kommer på mig själv ibland när jag kallar det för ”hemma”, för det känns nästan så nu. Jag är så glad att jag valde att söka till SBCC och jag är också så glad att jag gjorde det med hjälp av Blueberry, ibland behöver man en hand att hålla under vägen och det har de verkligen varit för mig i hela den här processen. Att flytta till Santa Barbara kan ha varit ett av de bästa besluten jag tagit i hela mitt liv. Jag har framförallt lärt känna mina underbara roomies som jag nu räknar bland mina absolut närmsta vänner, jag har fått lära känna nya människor från hela världen, sett platser jag aldrig trodde jag skulle få se, upplevt mer än vad jag någonsin kunnat hoppas på, och viktigast av allt: jag har vuxit som människa. Det finns nog inget mer självständigt man kan göra än att flytta hemifrån, och att dessutom göra det till ett annat land gör det ännu lärorikare.

Fantastiskt fina Santa Barbara.

Det ska bli så kul att få åka tillbaka nu i januari för att påbörja min andra termin på SBCC, jag har så mycket att se fram emot och massor av nya äventyr väntar! Om ni vill följa resten av mitt år på SBCC kan ni göra det på min blogg: https://nouw.com/michaelalidnert, och till er som funderar på att studera utomlands, även om det är på Santa Barbara City College eller någon annanstans i världen så säger jag bara: GÖR DET! Till och med om ni tvekar minsta lilla. Jag visste inte ens till 100% om jag ville åka när jag sökte på Blueberrys hemsida i våras, men så fort allt sattes igång kändes det som en självklarhet att ta den möjligheten. Ni kommer aldrig att ångra er om ni väljer att åka, våga bara kliva ur trygghetszonen och tro på er själva så kommer ni ha eran livs upplevelse!

Kram!

Michaela Lidnert

Läs mer om Santa Barbara City College här.

Johanna Aspeteg

Marketing Manager - Mammaledig