Acting på UCLA Extension – Bästa valet i mitt liv!

Mitt namn är Alejandro och jag skriver direkt från mitt rum på Bundy Dr i Los Angeles, Kalifornien. Jag vill dela med mig av kapitlet i mitt liv då jag beslöt mig för att följa drömmen. Innan jag bestämde mig för att flytta till USA så hade jag en diffus bild av vad jag ville i livet. Jag studerade musik, dans, teater & film. Jag visste inte vilken väg jag ville gå. Slutligen, efter att jag snubblade över Blueberry och deras vidsträckta valmöjligheter så tog jag beslutet om att fortsätta mina studier i staterna. Jag kan enkelt meddela att det var det bästa jag gjort!

Blueberry

Genom Sofia Eriksson på Blueberry så fick jag enastående vägledning och snabba svar om hur jag skulle gå tillväga. Processen som verkar vara oerhört lång från att du ansöker till skolan till att du sätter foten på flyget var som utsuddad. På ett klick så var jag i L.A. och det var nu som det roliga började.

Till det okända

Jag letade efter boende i ett par dagar tills att jag hittade en 3b2b (3 Bed 2 Bathroom) i Santa Monica som blev mitt nya hem de kommande månaderna. Boende finns överallt i L.A. så det är inget att oroa sig för. Värt att nämna att fastighetsbyråer ibland tenderar att annonsera lägenheter som inte visar sig vara tillgängliga. Ett annat trick som de använder sig av är att ladda upp bilder på en lägenhet med hög standard och ett pris som sedan visar sig vara för en lägenhet med lägre standard. Värt att ha i åtanke när du letar boende!

UCLA Extension

Acting vid UCLA Extension. Wow… Jag bestämde mig för att följa en skådespelarkarriär och utifrån den första terminen kan jag dra slutsatsen att UCLA Extension är rätt ställe. Lärarna är oerhört engagerade proffs med en massa erfarenhet. De är förstahandskällor till hur industrin fungerar och undervisar utifrån vad som behövs och krävs för att lyckas.

Los Angeles

Vad L.A. har att erbjuda är tillräckligt för att uppfylla samtligas intressen. Du känner dig sugen på att ta det lugnt vid stranden, då har du Santa Monica nära till hands. Vill du utforska lite till kan du ta en cykeltur längst stranden ner till Venice. Kanske vill du ta en dagsutflykt till Malibu och testa vågorna. Om du föredrar torra land så kan du spendera en dag vid Hollywood Boulevard. Du kan besöka rikligt med olika museum eller gå på en musikshow i världsklass!

Kanske dans och teater är mer av din smak, då kan du gå på Pantages Theatre. Du kan besöka Warner Brothers eller Sony Pictures och få gå “on set”. Vill du besöka en nöjespark så finns Universal Studios. Allt som allt så finns saker och sevärdheter för alla att uppleva och kultur från hela världen att ta del av.

”If you can dream it you can do it”

Slutligen så vill jag säga att det har varit upplevelserikt här i Los Angeles. Varje dag har något nytt att erbjuda. Vädret är varmt, människorna är tillmötesgående. Fastän det är ett främmande land så är jag är väldigt tacksam över att jag tog beslutet att flytta hit och med hjälp av Blueberry och deras underbara omhändertagande så blev processen enkel och spännande. Som någon en gång sa, “If you can dream it, you can do it.”

Vänligen,
Alejandro

 

Sofia Eriksson

Senior Admissions Specialist