University of Newcastle (UON) har mer än 37000 studenter spritt över ett flertal campus i bland annat Newcastle, Australien. Universitetet får goda omdömen från tidigare studenter och ligger bra till i rankningen inom ämnen såsom Engineering och Business. Utöver en högklassig utbildning, får du som student i Australien också uppleva den fina naturen och den intressanta inhemska kulturen! Läs mer om vad du kan göra som student på University of Newcastle nedan: 

 

1. Gå på valsafari 🐋

Varje år, mellan april och november, fylls Australiens östkust av spektakulära knölvalar som migrerar norrut för att hitta varmare vatten. Det finns massvis med guidade båtturer där du kan vittna dessa, tillsammans med delfiner och sälar! Det finns också hemlighetsfulla skeppsvrak och dramatiska klippor att se på vägen. 

 

2. Starta en ny förening 🎭

University of Newcastle har över 100 studentföreningar, exempelvis ett eget cheerleading-team, men det skadar inte med en till! Kanske är du intresserad av K-pop? Eller anime? Varför inte schack? Möjligheterna är oändliga, så släpp lös din fantasi! Att engagera sig i föreningar är det perfekta sättet att träffa nya människor och samtidigt göra det man älskar.

3. Lär dig surfa 🏄🏼‍♀️

Man kan inte åka till Australien utan att prova på surfing! Speciellt i en sådan vacker kuststad som Newcastle. Om du är en nybörjare, finns kurser att ta med certifierade instruktörer; annars finns massvis med affärer där man kan både köpa och hyra surfbrädor och annan utrustning. Det finns till och med klasser som kombinerar surfing med yoga!  

 

4. Bli volontär på campus 🏫

UON anordnar en mängd olika aktiviteter årligen, och är alltid i behov av studentvolontärer som vill bidra till gemenskapen på campus och lära sig nya färdigheter. Det kan handla om allt från att hjälpa nya studenter under orientation, till att anordna fester eller andra event. Volontärarbete är inte bara ett fantastiskt sätt att lära känna nya vänner, det ser också bra ut på CV:t! 

 

5. Gå på museum 🖼️

Kom ifrån skolstressen och slappna av i en av stadens museum, varav många har gratis inträde. För dig som vill veta mer om stadens historia finns Newcastle Museum som ligger gångavstånd från NUspace, universitetets campus i centrala Newcastle. Om du är konstintresserad finns Newcastle Art Gallery som innefattar en stor kollektion, samt med jämna mellanrum håller i unika utställningar.

 

Intresserad? Läs mer om University of Newcastle här, eller kontakta oss för en rådgivning.    

 

 

Sally Lou

Marknadspraktikant