Edith Cowan University (ECU) erbjuder innovativa och praktiska kurser inom en mängd olika ämnen. ECU är perfekt för dig som vill studera på ett riktigt bra och prisvärt universitet och vill uppleva den soliga staden Perth. Det är en metropol med stor charm och häpnadsväckande stränder. Universitetet är döpt efter Australiens första kvinnliga parlamentsledamot, Edith Dircksey Cowan. Ta chansen att studera i en inspirerande miljö där solen skiner 280 dagar om året och där lärarna är av högsta klass!

Här listar vi några anledningar till varför du ska studera på Edith Cowan University i Perth.

Undervisning i världsklass

Edith Cowan University har mycket hög nivå på utbildarna, lärarna på ECU ser till att de ger dig den tid och de riktlinjerna du behöver för att lyckas med dina studier. Universitetet har fått ett femstjärnigt betyg för deras undervisningskvalitet och även nivån på lärarna, hela 15 år i rad av Good Universities Guide.

ECU är Västra Australiens yngsta universitet, det är också att av det bäst rankade yngsta universiteten under 50 år i världen. Men trots att ECU är ett ungt universitet så har det satt sin prägel på marknaden när det kommer till högre utbildningsformer.

ECU har något för alla

ECU har mer än 31,000 studerande och universitetet har en av de mest multikulturella studentpopulationerna i Australien, hurså undrar du nu? Jo, för att de vanligtvis välkomnar runt 7000 internationella studenter från mer än 100 länder årligen.

Undervisning och forskning sker tre olika campus, Joondalup Campus, Mount Lawley Campus och South West Campus (Bunbury). Var och en av de tre campusområdena erbjuder en modern och livfull plats för studier och lärande.

Campus Joondalup med sina toppmoderna faciliteter är universitetets huvudkvarter. Här hittar du the Health and Wellness Building som är ett sport och fitnesscenter som har allt! Du hittar också ett prisbelönt bibliotek, ett mikrobryggeri, utomhusbio för de härliga sommarmånaderna och campus-logi.

Mount Lawley Campus är beläget några minuter från Perths CBD (Central Business District) och Beaufort Street cafe strip. Campuset är utrustat med omfattande undervisningsresurser, moderna IT- och scenfaciliteter, ett sport- och fitnesscenter och boende faciliteter för studenter. På campus finns också WAAPA (Western Australian Academy of Performing Arts) – universitetets Performing Arts fakultet.

South West Campus (Bunbury) ligger två timmars bilfärd söder om Perth nära den världsberömda Margaret River-regionen. Bunbury är det största universitetsområdet utanför storstadsområdet och har supermoderna faciliteter, ett omfattande utbud av kurser och boende på campus.

På ECU kan du bland annat läsa Arts & Humanities, Business & Law. Exempel på populära ämnen bland svenska studenter är Acting, Design, Music, Business, Law & Cyber Security/Counter Terrorism. Läs mer om utbildningarna här

Världsledande utbildningsinstitution inom Performing Arts

Två killar om står vid en kamera

WAAPA (Western Australian Academy of Performing Arts) är en av världens ledande utbildningsinstitutioner inom Performing Arts vilket ger studenter en prestigefylld och professionell grund att stå på och goda möjligheter att lyckas inom branschen.

Bachelor of Performing Arts innefattar praktiska, teoretiska och tekniska kunskaper för att kunna skapa, producera och presentera scenkonst. Studenterna uppmanas att tänka som skådespelare, författare, formgivare, regissör, och producent samtidigt för att maximera kompetensen i olika konstformer. Om du drömmer om en karriär inom performance så är WAAPA perfekt för dig!

Perth Central Business District

utsikt över skyskrapor

Perth med en population på nästan 2 miljoner är huvudstaden i Västra Australien. Perth är känt för att vara en av de mest isolerade städerna i världen, omgiven av Australiens vackra natur, indiska oceanen och Australiens fantastiska vildmark. Beläget vid Swan River florerar Perths Central Business District, ett distrikt med en stark kosmopolitisk känsla som är fullt av liv! Bland skyskraporna hittar du restauranger, caféer, museum, konst och mycket mer.

Ta en välförtjänt paus från studierna

Ta en paus från studierna och utforska Perth!

Ta med dig dina nya vänner från Edith Cowan University och besök Leederville som är hem till ett urval hipstercaféer, funky småbarer och vacker gatukonst. På Gusto Gelato hittar du den bästa gelato glassen i stan och på Greens & Co kan du njuta av en kopp kaffe, utsökta bakverk och en fantastiskt avslappnande atmosfär. Perfekt när du behöver plugga inför en tenta!

Bar med massa skyldra på väggarna

Northbridge är Perths Chinatown på dagtid och en portal till nattlivet efter klockan åtta på kvällen. Här hittar du majoriteten av Perths nattklubbar och barer, liksom ett dussin asiatiska stormarknader och restauranger. En vacker och levande plats alla timmar om dygnet.

Cottesloe är hem till en av de populäraste stränderna i Perth. Med ett stort utbud av caféer, restauranger och butiker längst med havet kommer du att falla för atmosfären och kulturarvet i området. Här vid havet upplever du vackra solnedgångar och kan ta del av goda drinkar och fantastisk mat!

Vill du uppleva naturen? Då bör du besöka Rottnest Island, en liten ö ca 20 km från Perth, hit tar du dig enkelt med båt som vanligen har avgång några gånger om dagen. På Rottnest Island kan du snorkla, bada, hyra cyklar och utforska ön eller sätta dig på någon av restaurangerna eller barerna för att äta och dricka gott. Här kan du komma att träffa på quokkas, eller som vi på svenska kallar de kortsvansvallaby, öns inhemska pungdjur. Världens gladaste djur!

Perth’s Cultur Center

Marker i olika färger

Beläget i hjärtat av Perth ligger Perth’s Cultural Center. Här hittar du en variation av olika museer, utställningar, marknader, matställen och gallerier. De flesta museer och gallerier har gratis inträde. Utforska Perths historia på Western Australian Museum, lär dig om arv och aktuella frågor kring Abororiginernas befolkning på Aboriginal Interpretive Gallery eller se en teatershow på Blue Room. Varje vecka anordnas olika evenemang, det är verkligen här all Perths rika kultur möts.

The Twilight Hawkers Market

Inte långt från ECU hittar du varje fredagkväll från oktober till april den prisbelönta marknaden The Twiligt Hawkers Market. Här kan du uppleva en blandning av god mat och oemotståndlig atmosfär. Marknadens bås tillgodoser alla dieter, oavsett om du är vegetarian, vegan, äter halal eller kött så kommer du hitta något som kittlar dina smaklökar. Med nya bås varje vecka kommer du aldrig tröttna! Njut av livemusik från lokala band och dansa loss. Vad är bättre än musik och mat kan man ju undra? Ett tips till dig från oss på Blueberry är att se till att vara där rätt tidigt då det blir rätt fullt och köerna till matstånden blir långa.

Nachotallrik med pålägg

 

Dessa charmiga Australiensare

Två vänner high fivear varandra i solnedgången

Något du sannolikt kommer att stöta på i Perth är Australiensarnas kärlek till humor och slang. Australiensare tenderar att ha bra mycket självdistans, de tar inte sig själv på största allvar, skämtar ofta i sociala sammanhang och är enkla att ha att göra med. De älskar även att förkorta ord! Här är några termer du kanske stöter på under din tid på ECU i Perth:

  • How ya going? – Hur är det?
  • Loo – Toalett
  • Mozzies – Mygg
  • No dramas – Varsågod
  • Barbie – Grill
  • Brekkie – Frukost
  • Cuppa – en kopp tee

Du kommer troligtvis att stöta på ännu mer slang i vardagen när du studerar på Edith Cowan University, men nu kan du i alla fall några slangord så du klarar dig! ;)

Vill du veta mer om att studera på Edith Cowan University? Läs mer om ECU eller skicka en ansökan här.

Carmen Wiech

Marknadspraktikant