#Alumnistories – Berkeley College

Berkeley College ligger i hjärtat av New York och erbjuder yrkesinriktade utbildningar inom ämnen som Business, Fashion Marketing och Management. Här kan man välja att studera mellan 2-4 år och i alla utbilningar igår praktik. Tidigare Berkeleystudenten Emilia läste Marketing under två år och hade en fantastisk tid i New York, samtidigt som hon fick en kickstart på karriären. Läs mer om hennes story här!

Hej Emilia! Berätta gärna lite om dig själv och din bakgrund?

Hej! Mitt namn är Emilia, jag är 25 år och kommer från Göteborg. Jag flyttade till New York för 4.5 år sedan och för studier på Berkeley College. Under mina 2 college år studerade jag Marketing Communication samtidigt som jag levde livet i en av världens största städer. Jag har länge varit intresserad av mode och har alltid velat jobba inom industrin, men trots att Berkely College erbjuder en Fashion Merchandise linje så valde jag att plugga marknadsföring då jag visste att jag kommer jobba inom det jag är intresserad av oavsett inriktning på min utbildning.

Poserar på gata i New York

Vilket var ditt första jobb efter examen?

Under mitt OPT år, vilket är ett ”jobb år” adderat till studentvisumet jobbade jag på Office Magazine som Social Media editor följt av ett internship på J.Lindeberg. Jag praktiserade också på Malin Landeus vintage archive vilket är ett vintage arkiv där många stora modehus och designers kommer för att hitta inspiration till nya kollektioner.

Så häftigt att du stannat kvar I New York! Hur gick det till att få visum?

Så länge man har viljan och motivationen så kommer man långt. Man får som sagt ett ”jobb år” adderat till sitt studentvisum där man har sin chans att jobba och göra sitt bästa, och man kan därefter se om företaget man är på kan hjälpa till att sponsra sitt visum. Det är väldigt viktigt att man själv har ordning på sina grejer, har alla papper redo osv att redovisa för sin arbetsgivare.

Vad gör du idag?

Idag jobbar jag som US PR and Communications manager för J.Lindeberg på deras kontor här i New York.

Låter spännande! Vad gör du i den tjänsten?

Som PR & Communications Manager på J.Lindeberg har jag hand om alla press aktiviteter på den amerikanska samt globala marknaden. Jobbar med olika typer av kreativ kommunikation på sociala medier och såsom influencer marketing samt content creation. Jag har också hand om olika event och samarbeten med amerikanska publikationer, andra varumärken och kreativa profiler.

Vilka var de viktigaste kunskaperna som du fick från dina studier som du tagit med dig till arbetslivet?

Definitivt kunskaper från min första praktik, där lärde jag min allt inom arbetsmarknaden i New York, knöt nya kontakter och skaffade mig ett nätverk som jag har än idag. Ett tips är att försöka få så många praktikplatser som möjligt under skolåren!

Berätta lite om din studietid i New York?

Min studietid i New York var super! Jag hade de två bästa åren och början på min karriär och liv här i New York. Gick i skolan, hade ett ganska chill schema som gav mig mycket fritid och tid att utforska staden.

Vad var det bästa med att studera på Berkeley College?

Att få vara i New York och bli inspirerad varje dag.

Hur är det att bo i New York?

Jag skulle inte byta bort mitt liv i New York för någon annan stad. Jag älskar att bo här, älskar pulsen, stadsmiljön, och alla oändliga möjligheter. Varje dag har något nytt att erbjuda.

Vad gör du på fritiden?

Jag hänger med mina kompisar, brunchar, tränar, promenerar runt i Brooklyn, vintage shoppar, dricker drinkar J Brukar också åka upstate New York med min pojkvän, 45 minuter från grand central längs med Hudson River kommer man till härligaste naturen och lugnet. Trots att jag älskar stadspulsen så är den skönt att komma bort över en helg och vara nära natur.

Vilket är ditt bästa råd till en befintlig eller blivande Berkeley-student?

Ta vara på tiden och möjligheterna under tiden på Berkeley, knyt så många kontakter som möjligt och försök att få in en fot på arbetsmarknaden i god tid.

 

Vill du se mer av Emilia och följa hennes liv i New York, kolla in hennes Instagram här!

Vill du veta mer om Berkeley College, läs mer här!

 

Johanna Aspeteg

Marketing Manager - Mammaledig