Studera utomlands i New York i USA på blueberry.nu

Studera i New York

Studera utomlands i New York

New York är USA:s största stad och ett av världens mest populära turistmål. ”The Big Apple” liknar ingenting annat du någonsin har sett. Här är allt helt enkelt lite större. Du möts av en sällan skådad sammandrabbning av kulturer och människor från hela världen och det är lätt att förstå varför New York också kallas för “staden som aldrig sover”.

New York är en världsmetropol med ett starkt globalt inflytande inom allt från ekonomi, media och politik till utbildning, underhållning och mode. Som student i New York finns det alltid något att göra!

New York består av fem stadsdelar som alla kännetecknas av sin speciella atmosfär. Mest berömt är kanske Manhattan där du hittar de exklusiva kvarteren, Central Park, Times Square och Empire State Building. Här ligger en av våra mest populära New York-skolor Berkeley College. De andra stadsdelarna Brooklyn, Bronx, Queens och Staten Island har även dessa mycket att erbjuda.

New York är inspelningsplatsen för oerhört många kända filmer och serier. Det finns nog ingen stad i världen där man känner igen så mycket utan att ha varit där. Utbudet av konserter är enormt och teater- och musikalscenen blir inte större än i New York och världsberömda Broadway.

Är det sport du är intresserad finns också allt du kan önska i New York. I Bronx kan man exempelvis besöka Yankee Stadium som är hemmaarena för baseball-laget New York Yankees. Mitt på Manhattan ligger världskända arenan Madison Square Garden där både ishockeylaget New York Rangers och basketlaget New York Knicks håller till. Får du inte nog av ishockey på Manhattan kan du röra dig till trendiga Brooklyn där rivalerna New York Islanders håller till.

Här nedan kan du se vårt utval av college & universitet i New York. Om du vill ha vägledning i ditt val av skola och utbildning – boka in kostnadsfri studierådgivning här.

College & Universitet

Studera i New York - Blueberrys utbud av skolor