Frederikke berättar om sin termin utomlands

Frederikke är en dansk student som nu gör en termin utomlands på Bali, Indonesien. Hemma i Danmark är hon sponsrad av SkatePro i wakeboarding och på Bali gör hon vad hon älskar: surfing och wakeboarding. Hon trivs så bra att hon vill stanna efter att terminen tar slut. Vad har hon upplevt hittills av studier, surfing och wakeboarding på Bali? 

Wakeboarding

Frederikke är 24 år gammal och studerar Business Development and Innovation på Copenhagen Business School. Nu gör hon Study Abroad på Bali.

Vad fick dig att välja Bali?

Det som fick mig att välja Bali först och främst vädret, jag tycker det är fantastiskt att vara i solen hela dagen. För det andra, så älskar jag surfing och det finns så många möjligheter att göra det här. Jag ville också uppleva något annorlunda från vad jag är van vid hemma i Danmark.

I Danmark är du en sponsrad wakeboarder. Hur är det att wakeboarda på Bali?

Wakeboarding på Bali är mycket bättre än i Danmark, skulle jag vilja säga. Vädret här är ju fantastiskt varje dag medan i Danmark så kan man inte räkna med att vädret är bra. Det är väldigt skönt att veta att jag kan köra vilken dag och tid jag vill här. The Cable Park (en park för olika vattensporter) här är otrolig och människorna är väldigt trevliga. Det är inte så mycket människor så du kan köra hur mycket du vill, vilket är riktigt skönt.

Risfält Bali

Hur är det att studera på Bali?

Jag kunde bara läsa 15 ECTS, vilket innebär att jag redan läst mina andra poäng i Danmark. Det har gett mig mycket fritid i jämförelse med hur mycket jag pluggat förut. Lärarna här är väldigt trevliga och bra på engelska och jag har verkligen uppskattat kurserna jag läst.

Vad är den bästa upplevelsen du haft hittills som Study Abroad?

Jag tycker att den bästa har varit helhetsupplevelsen. Jag har upptäckt att jag älskar att bo där vädret ständigt är bra. Jag har också upptäckt hur mycket jag lärt mig genom att gå utanför min trygghetszon. Till exempel så testade jag på att dyka, vilket var riktigt läskigt till att börja med men så fort jag dök under ytan var det helt fantastiskt.

Studera på Bali som Frederikke

Foto av Neptuno Surf Photography

Vad lockar dig till att surfa?

Det som lockar mig är att vara i ögonblicket. Vad jag verkligen älskar med att surfa är att man kan släppa alla bekymmer. Det är bara du och vattnet: du försöker fånga så många vågor som möjligt och bara ha kul. Jag älskar det så mycket.

WakeboardingFoto av Emil

Vad är dina planer när terminen tar slut?

Min plan är att stanna i Bali efter att terminen tar slut. Jag kommer skriva på min C-uppsats. Jag kom på att varför inte skriva den här på Bali istället för hemma i Danmark där det är kallt, mörkt och tråkigt? Här kan jag surfa, wakeboarda och vara ute i solen när jag har tid över.

Vad vill du säga till dem som är nyfikna på att studera på Bali?

Om du funderar på att studera på Bali, så skulle jag säga: kör! Det finns inget att oroa dig över.

Gör som Frederikke och studera på Bali på Warmadewa University. Såklart hjälper Blueberry dig med hela processen.

Alice Carlqvist

Previous Digital Content Editor