”Det är så inspirerande att vara runt människor som också är i samma bransch”

Anna Dahl har precis studerat klart sitt certifikat inom Acting på UCLA Extension. Trots att undervisningen varit online större delen av året är hon väldigt nöjd med utbildningen och planerar nu att stanna kvar i Los Angeles och jobba ett år på OPT. 

Varför valde du att studera på UCLA Extension?

Jag valde UCLA Extension på grund av deras stora utbud av kurser inom Acting. Det är ett modernt upplägg med lärare som själva arbetar i branschen. UCLA Extension gav mig även möjlighet att ansöka om OPT så att jag kunde stanna och arbeta ett år i USA nu efter studierna. 

Hur har du upplevt utbildningen inom Acting?

Utbildningen har varit väldigt lärorik för mig. Jag har lärt mig så mycket nya tekniker inom Acting som är nödvändiga för att få kunna arbeta som skådespelare. Jag har inte bara lärt mig tekniker utan även hur industrin fungerar och vad man måste ha i åtanke för att lyckas i branschen. 

Hur är Los Angeles som stad att bo i?

LA är en fantastik stad att bo i och det är så inspirerande att vara runt människor som också är i samma bransch med kreativa tänkanden. Vädret är ett enormt plus och LA har allt ifrån hike-ställen till vackra stränder och stadsliv.

Utsikt över Los Angeles

Hur ser en vanlig skoldag ut för dig?

Lektionerna på UCLA Extension är från 19:00 till 22:00 vilket har fungerat bra för mig då jag har mycket tid under dagen till att studera. Numera är klasserna online vilket jag först var orolig över, men som visade sig fungera jättebra ändå. 

Hur hittade du boende?

Jag hittade mitt boende och mina rumskompisar i en grupp på Facebook som heter Svenskar i LA, där fanns massor av andra studenter som var i samma situation som mig och som också letade boende. 

tjejer som går

Vad brukar du göra på fritiden?

På fritiden brukar jag umgås med mina rumskompisar och vänner. Vi brukar bland annat gå på hike, åka till stranden, ha picknick eller shoppa i vintage-butiker på Melrose Avenue. 

Vad har du för planer efter studierna?

Mina planer nu är att jobba i LA under mitt OPT och fortsätta med Acting. 

Har du några tips till andra som vill studera i USA?

Jag hade sagt kör! Testa och se hur du känner. Det värsta som kan hända är att du ångrar dig och åker hem. Men oavsett hur det blir har du fått fler upplevelser, lärt dig massor och lärt känna människor som du kommer ha med dig för resten av ditt liv. Jag åkte dit med min vän vilket jag kan rekommendera då det känns som en trygghet, men har du ingen att åka med hade jag kontaktat andra och försökt nätverka för det är mycket lättare än vad man tror att skaffa sig vänner i en ny stad!

Är du också intresserad av att göra samma resa som Anna eller vill du kanske studera någon annanstans i världen? Tveka inte att höra av dig till mig på sofia@blueberry.nu så hjälper jag dig!

 

Sofia Eriksson

Senior Admissions Specialist