Utbildningar och studentliv i världsklass på University of Queensland

University of Queensland (UQ) är det perfekta valet för som vill studera på ett högt rankat universitet samtidigt som du upplever Australiens fantastiska väder. Med sitt stora utbud av kurser och med lärare som får toppbetyg är möjligheterna många! Förutom utbildning av världsklass erbjuder UQ ett rikt studentliv som säkerligen kommer göra din studietid oförglömlig!

Studera i centrala Brisbane

Brisbane är huvudstad i delstaten Queensland – Australiens tredje största stad med över två miljoner invånare, och här finns stort utbud av sevärdheter och aktiviteter! UQ’s huvudcampus St Lucia ligger i utkanten av centrala Brisbane och hit tar du dig enkelt med lokaltrafiken. Ett annat bra alternativ är att ta färjan CityCat till campus, med den tar du dig snabbt dit och från Brisbane River kan njuta av vyn av centrala Brisbane.

Högt rankat och prestigefyllt universitet

UQ är ett av de högst rankade universiteten i Australien och universitetet är även rankat som nummer 66 i hela världen, enligt Times Higher Education! UQ är en del av prestigefyllda Group of 8, i gott sällskap med de mest prestigefyllda universiteten i Australien. UQ lägger stort fokus på att ge studenter högsta möjliga kvalitet på undervisningen och universitetet har fått utmärkningar för sin höga teaching quality. Det är nog föga förvånande att University of Queenland är ett välkänt namn över hela världen och med UQ på ditt CV har du en fin merit!

Studera ett helt program eller utbytestermin

UQ erbjuder brett kursutbud på sex olika fakulteter och du kan välja att läsa en Bachelor- eller Master degree. Om du redan studerar på ett universitet eller högskola i Sverige kan du även välja att göra utbytestermin på UQ. Många ingenjörsstudenter väljer UQ bl.a. eftersom deras stora kursutbud gör att du enkelt kan hitta spännande kurser som du sedan kan tillgodoräkna i din svenska universitetsexamen.

Aktivt studentliv

På UQ får du enkelt ett aktivt studentliv, perfekt för dig som vill lära känna nya människor med liknande intressen. Här finns över 220 olika studentklubbar som inriktar sig på allt från populära ämnen som fotboll, historia och musik men även mer nischade klubbar för dig som ex. gillar Pokémon, choklad eller Harry Potter. Den sistnämnda anordnar till och med Quidditch matcher!

Campus med faciliteter av toppklass

UQ’s campus ligger naturskönt beläget intill Brisbane River och har toppmoderna faciliteter. Här kan du ägna dig av många aktiviteter, ex. tennis, squash, yoga, löpning, fotboll eller basket. Vill du bara ta en paus i solen mellan lektionerna kan du sola eller ta ett dopp i universitetets pool!

Upplev Australiens strandliv

I Brisbane kan du svalka dig vid Shorncliffe eller Redcliffe beach och över helgen kan du passa på att uppleva andra härliga destinationer. Reser du ex. norr om Brisbane så kommer du till genuina Sunshine Coast, och söderut finns det mer kommersiella Gold Coast. Här finns långa härliga stränder där du kan surfa eller bara njuta i solen. Med över 280 dagar av solsken om året finns det gott om tid att njuta av Australiens beach life vid sidan av studierna!

Utbildningar på Bond University på blueberry.nu

Vill du veta mer om UQ, kika in universitetet och dess utbud här.

Eller vill du kanske boka in en studierådgivning för mer information? Kontakta oss så hjälper vi dig!

 

Karin Setterbrant

Area Manager