En pärla på Australiens kust

Newcastle är beläget 11 mil norr om Sydney och här hittar du fantastiska stränder, mängder av historiska platser, spännande sevärdheter och mycket mer! Det är en av Australiens största och äldsta städer och här finns det mesta du kan önska under studietiden, något Blueberrys studenter också intygar. Läs mer om hur du kan få en studietid utöver det vanliga här!

Yrkesinriktad utbildning på University of Newcastle

University of Newcastle (UoN) har god koppling till arbetslivet och satsar på att ge praktisk undervisning som förbereder studenterna väl inför de utmaningar som arbetslivet ger. Universitetet rankar högt gällande antalet studenter som får anställning direkt efter sin examen, då hela 89% får jobb inom fyra månader efter avslutad utbildning.

Bo i en av världens mest attraktiva städer

Newcastle i Australien studera utomlands på blueberry.nu

Lonely Planet har utsett Newcastle till en av världens mest attraktiva städer! Studenter från hela världen väljer University of Newcastle för att få bra utbildning och möjlighet att ta del av den avslappnade australienska livsstilen som Newcastle erbjuder.

Strålande studentliv

Som student på UoN kan du spela volleyboll och basket på campus, eller varför inte testa den 18 meter höga klätterväggen, om du vågar! Om du inte gillar sport kan du gå med i någon av universitetets över 100 studentklubbar, och hittar du ingen som passar kan du alltid bilda en egen. Här finns många möjligheter att hitta likasinnade vänner och göra roliga aktiviteter på fritiden. Tidigare studenten Sara säger följande om studierna på UoN:

”Otroligt nöjd med mitt val av universitet, alla lärare är så involverade, skolan är extremt stor, många roliga event med mera!” – Sara Å, Study abroad

Sola, bada och ta en välförtjänt studiepaus

Studera i Newcastle i Australien på blueberry.nu

UoN:s campusområde ligger på äkta australisk bush med närhet till många härliga stränder, men även centrum för dig som vill shoppa eller äta gott, detta gör skolans läge till ett av de kanske allra bästa i Australien.

Prisvärd utlandstermin

Förutom att du har bra förutsättningar att leva budgetvänligt studentliv med tanke på din härliga studiemiljö finns andra bra skäl att välja UoN. Bland annat att du som vill studera study abroad kan göra en prisvärd utlandstermin och få pengar över till roligare saker. Universitetet har mycket gott rykte, särskilt för sina utbildningar inom Engineering och Business, där de ofta ligger högt ämnesrankade. Andra populära ämnen bland studenter är Architecture och Law.

Vill du veta mer om University of Newcastle eller har du funderingar? Kontakta oss på Blueberry så hjälper vi dig!

Johanna Aspeteg

Marketing Manager - Mammaledig